Legfrissebb hírek


Ma 2018. szeptember 24. hétfő, Gellért és Mercédesz napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Kézimunka kiállítás nyílik a Gondozási Központban
2008. június 17-én nyílik meg a kézimunka kiállítás a Gondozási Központban. A kiállításon láthatóak a község nyugdíjasai által készített hímzett, szőtt és horgolt műalkotások.
 
A kiállított anyagok között megtalálhatóak a tardicionális, népművészeti alkotások – kalocsai, matyó, mezőségi, palóc terítők, párnák, blúzok. Láthatunk saját szövésű vászonra hímzett keresztszemest, azsúros és szálhúzásos munkákat, valamint saját tervezésű és kivitelezésű alkotásokat. A felsorolás korántsem tekinthető teljesnek - a  művek sokszínűsége és művészi gonddal történt elkészítése rabul ejti a szemlélőt. A kiállított anyagban zsűrizett munkák is láthatók. A kiállítás megtekinthető hétöznaponként  8 órától 15 óráig.
 
Simai Jenő előadása "Az I. világháború és a trianoni békekötés" címmel
Június 3-án kedden, 13 óra 30 perctől  Simai Jenő előadását hallgathatják meg "Az I. világháború és a trianoni békekötés" címmel a Gondozási Központban. Szerettel várják a téma iránt érdeklődőket.
 
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felében
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felében tíz napra az Egyesült Államokba utazott a füzesabonyi térség három önkormányzati vezetője és két egri pedagógus.
 
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felébenLaminé Antal Éva füzesabonyi, Tóthné Szabó Anita mezőtárkányi, valamint Balázs Zoltán kompolti polgármesterek, illetve a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumból Nagyné Barczai Tünde igazgatóhelyettes és dr. Szerdahelyiné Hutter Angéla angol munkacsoportvezető elsősorban az oktatási rendszer és az önkormányzatok kapcsolatát, a felnőtt- és átképzést, az agglomerációk és a kistérségek szerepét tanulmányozták. Megfordultak Washingtonban, továbbá Arkansas és Kentucky állam egy-egy kisebb városában, iskolákban, illetve az ottani - magyar kifejezéssel élve - "munkaügyi központokban". 
 
Utóbbiakkal kapcsolatban Balázs Zoltánnak az a legfontosabb tapasztalata, hogy nem hatékony állami keretek között működtetni ezeket a szervezeteket, helyesebb, ha a versenyszférához kötődnek. Egy olyan szegmensben van verseny, amire itthon talán még nem is gondolt senki. Az államok háromévente megpályáztatják a munkaügyi közvetítésre jelentkező cégeket, vállalkozásokat. A nyertesek feladata, hogy fogadják az álláskeresőket, komoly interjúkat készítsenek velük, a piaci igényeknek megfelelő tanfolyamokra, átképzésekre küldjék őket. Az adott cég csak akkor sikeres, csak akkor kap pénzt, ha hatékonyan közvetít. Gyakorlatilag  "végig fogják a kezét" a munkanél külinek, addig "viszik", amíg ál lást nem talál. A rendszerhe egyfajta monitoring is kapcsolódik, vagyis, utólag is figyelemmel kísérik a már dolgozó embereket, s ha probléma adódik, igyekeznek segíteni. Az álláskeresők mintegy kilencven százaléka el tud így helyez kedni. A munkaközvetítő vállalkozások mellett felügyelő bizottság működik, amely az adott állam, illetőleg a munka adók képviselőiből áll.
 
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felében
 
Balázs Zoltán, Tóthné Szabó Anita, Laminé Antal Éva, Nagyné Barczai Tünde és dr. Szerdahelyiné Hutter Angéla

Bővebben...
 
Nőnapi köszöntés
Nőnapi köszöntésNőnapi köszöntésnek adott otthont a napokban a Gondozási Központ.

Somogyi Sándor alpolgármester köszöntötte a megjelent szépkorúakat, és szólt a nők megbecsüléséről, a családban betöltött fontos szerepükről. Az ünnepi hangulat Vincze Ari és Nagy Zoltán zenés műsorával teljesedett ki, amely Kompolt Község Önkormányzatának az ajándéka volt az idős hölgyek számára. A virágok átadása előtt még Sándor József is meglepte női nyugdíjas társait, erre az alkalomra írt versét szavalta el.

Az idősek is készültek az ünnepre - az őket köszöntőket vendégül látták, és baráti beszélgetéssel zárták az  ünnepet.
 
 
Maszkabál a kompolti gondozási központban
Maszkabál a kompolti gondozási központbanA farsang farkának legvégén, húshagyó kedden maszkabált tartottak a kompolti gondozási központban.

Az intézmény és a Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete közös szervezésében ide várták a község idősödő lakosságát.

Az álarcosok között megjelent a négy évszak: a Tavasz tündér, a Nyár asszonya, az Ősz anyó és a Hóember személyében. De láthattunk gésát, menyecskét, bohócot, kínai rizsföldről érkezőt, varázslót és örömlányt is a felvonulók között. A közönség a jelmezesek közül nem tudta kiválasztani a legjobbat, mert minden maskara a maga nemében utólérhetetlen jóra sikerült! Mindenki nyert - a közönség is: derűs perceket, vidám pillanatokat.

A farsang elengedhetetlen kelléke a fánk. Éppen ezért a rendezvény másik csúcspontja a fánksütő verseny volt. 12 nevezés érkezett - páratlanul jól sikerült, finom csemegékkel! A közönségre várt a feladat,hogy zsűrizze a beérkezett pályaműveket. A kóstolgatások során aztán bebizonyosodott, hogy ebben az esetben is mindenki győztes - úgy a pályázók, mint a kóstolgató szavazók.

A vidám összejövetelt az élő zene tette még hangulatosabbá, amelyet Tóth András nyugalmazott zenetanár szolgáltatott, aki maga is az egyesület tagságához tartozik. A fánkok elfogyasztása után következett a testmozgás: tánc, zene ének.

Reméljük, hogy a délután folyamán a program résztvevői elfeledték a mindennapok gondját, baját. Ha ez sikerült, akkor ismét elértük a célunkat: vidám, örömteli kikapcsolódási lehetőséget biztosítottunk a kompolti szépkorúaknak.
 
 
Nyugdíjas szervezetek találkozója
A Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete meghívására Kompoltra látogatott a nagyúti Andrássy Katinka Nyugdíjas Klub. A találkozónak a Gondozási Központ adott otthont.

A két község nyugdíjasai között régen látott – és talán már elfeledett – ismerősök találtak egymásra. A baráti hangulatú összejövetelen szóba került a szervezetek jövője, az együttműködés lehetősége, egymás kölcsönös segítése.

A nagyúti vendégek megtekintették a Gondozási Központ épületében helyet kapó Fleischmann örökséget bemutató emlékszobát is. A vendégek között olyan idős ember is volt, aki még együtt dolgozott Fleischmann Rudolffal, és saját élményét mesélte el az emlékszoba relikviái között.

A találkozón nyilvánvalóvá vált, hogy a két községhez tartozó idősödő korosztály hasonlóan gondolkodik, hasonló problémákkal küzd, és céljaik is hasonlóak. Éppen ezért remélik, hogy együttműködésük sikerrel jár!
 
Pótszilveszter a Gondozási Központban
Pótszilveszter a Gondozási KözpontbanA Gondozási Központ 2008-ban is várja a kompolti nyugdíjasokat!

Az év nyitó rendezvénye a Pótszilveszter volt, amely kitűnő hangulatával elvarázsolta a résztvevőket a mindennapokból, feledtetve a napi gondokat.

Tóth András nyugalmazott zenetanár élő zenéjére táncolhattak, énekelhettek a szépkorú résztvevők. Tréfás újévi köszöntő és tombola sorsolás színesítette a programot.
 

 
 
 
A Munkácsy-kiállításon
A Munkácsy-kiállításonA napokban a Kompolti Nyugdíjasok Egyesületének festészetet kedvelő tagjai meglátogatták az egri Zsinagóga Galériában kiállított Munkácsy-tárlatot. Az itt látható képek Pákh Imre amerikai üzletember gyűjteményéből származnak, amely a világ legjelentősebb magánkézben lévő Munkácsy-kollekciója.
A kiállításon látható 27 Munkácsy-festmény, egy Rippl-Rónai által készített Munkácsy-portré és egy Temple-kép Munkácsyról. Gazdagítják még a bemutatásra kerülő anyagot a Magyar Nemzeti Galériából származó Munkácsyhoz kapcsolódó dokumentációk is.
Az ide látogató maradandó élményhez jut - a kiállítás megtekintését szívből ajánljuk mindenkinek!
 
 
 
Angyal munka
Angyal munkaA kompolti nyugdíjasok megkezdték a karácsonyra való felkészülést. Az advent kezdetével nemcsak lelküket készítik fel az ünnepre, hanem saját kezűleg alkotott ajándékokkal várják a karácsonyt. A mézeskalács illata, a karácsonyi dalok, az ajándékok a szeretet ünnepének tartozékai –  ezek a kellékek már most megtalálhatók a Gondozási Központ mindennapjaiban.

Az adventi időszak nem telhet el az „adventi teadélután” nélkül sem, amelyre 2007. december 4-én 13:30-ra várja a Gondozási Központ a nyugdíjasokat.  Ezen a programon a vállalkozó kedvűek karácsonyi verseket szavalnak, közösen karácsonyi dalokat énekelnek, amelyhez az élőzenei kíséretet Tóth András nyugalmazott zenetanár szolgáltatja.  A találkozót a frissen sült alma illata teszi még hangulatosabbá.
 
További képeink galériánkban megtekinthető:
 
 
Megjelent Pörge E. Sándor és Győry Éva: Elektronikus levelek...
Megjelent Pörge E. Sándor és Győry Éva: Elektronikus levelek...Megjelent Pörge E. Sándor és Győry Éva: Elektronikus levelek a Nagymamának és a Nagymamától című könyve a Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete kiadásában.
A könyv egy 21 éves budapesti fiatalember szárnypróbálgatásait, útkeresését, és egy 65 éves nyugdíjas nagymama mindennapjait mutatja be.
 
A kötetet az Egyesület számára adományozók ajándékként kapják.
Az adományt készpénzben, vagy alábbi számlaszámra utalva várjuk: 61900088-03000085.
A könyv átvehető a Gondozási Központban, illetve kérésre postázzuk.
 
Idősek Napja 2007. október 16.

A tavalyi év sikerén felbuzdulva ismét megrendezzük az
Idősek Napját
a Gondozási Központ és a Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete szervezésében
2007. október 16-án de. 8 órától
a Gondozási Központ épületében (Széchenyi út 16.)

Egész nap igénybe vehető szolgáltatások:

- Vérnyomás mérés
- Vércukor mérés
- Gyógytorna
- Pedikűr
- Masszázs
- Szépészet – kozmetika
- Böngészés az interneten, igény esetén segítséggel
- Fleischmann örökséget bemutató emlékszoba látogatás
- Sovágó Csaba grafikai kiállításának megtekintése

13 óra 30 perc: Elektronikus levelek a Nagymamának és a Nagymamától – könyvbemutató. A szerzők Pörge E. Sándor és Jávor Gézáné dedikálnak.

14 óra: Flavonoidok és a rákbetegség megelőzése A Cristal Institute Kft. részéről Molnár Richárd előadása

14 óra 30 perc: Őssejt-szaporítás, őssejt-kutatás A Cristal Institute Kft. részéről Molnár Richárd előadása

15óra: Táncos, zenés szórakoztató műsor Tóth András zenetanár közreműködésével

Szeretettel várjuk!

 

 
Megnyílt a Fleischmann-örökséget bemutató emlékszoba

Megnyílt a Fleischmann-örökséget bemutató emlékszoba Megnyílt a Fleischmann-örökséget bemutató emlékszoba Kompolton, a Gondozási Központ épületében
(Kompolt, Széchenyi út 16.)Fleischmann Rudolf, nemzetközi hírű növénynemesítő pályáját, munkásságát, eredményeit

Fleischmann Mária életfilozófiáját, humanitárius személyiségét, karitatív tevékenységét, speciális idegen nyelv tanítási módszerét

A Fleischmann család szellemi, morális örökségét
mutatja be fotók, tárgyi- és írásos emlékek segítségével

Nyitva tartás:
Hétfő - csütörtök 8 és15 óra között
Péntek 8 és 13 óra 30 között
(Előzetes egyeztetés esetén látogatási időn
kívül is fogadjuk az érdeklődőket. Tel.: 36/489-581)

Kérjük látogasson el hozzánk!

 Megnyílt a Fleischmann-örökséget bemutató emlékszoba

 
Sándor József - Az első harminckettő
Sándor József - Az első harminckettőMegjelent Sándor József kompolti nyugdíjas "Az első harminckettő" című verseskötete, a Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete kiadásában.
 
A kötetet az Egyesület számára adományozók ajándékként kapják.
 
Az adományt készpénzben, vagy alábbi számlaszámra utalva várjuk: 61900088-03000085.
 
 
Megnyílt Sovágó Csaba grafikai tárlata
A Gondozási Központ és  Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete közös szervezésében szeptember 25-től Sovágó Csaba grafikai tárlata tekinthető meg a Gondozási Központ épületében.
A szomszéd községben élő, nyugdíjas éveit töltő grafikus majd fél évszázad után kezdett el ismét rajzolni. Grafikái főleg portrékat ábrázolnak, de tradicionális magyar állatokat is szívesen rajzol. A tárlat december elejéig látogatható.
 
Megnyílt Sovágó Csaba grafikai tárlata  Megnyílt Sovágó Csaba grafikai tárlata
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 106 - 119 / 119

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint