Legfrissebb hírek


Ma 2019. március 21. csütörtök, Benedek napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
nyiregyhazaallas.hu debrecenallas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Nyilvántartás - Kompolt községben működő kereskedelmi egységek
Nyilvántartás - Kompolt községben működő kereskedelmi egységek >>
 
Meghívó
 
Kompolti Tehetséggondozó Program Pályázati Tájékoztató 2015-2016. tanév II. félév

Kompolti Tehetséggondozó Program Pályázati Tájékoztató 2015-2016. tanév II. félév >>

Tanulói űrlap 2015-2016. tanév II. félév >>
A pályázat beadási határideje: 2016. február 28.

 
A szennyvízberuházás átadó ünnepsége
Bővebben...
 
Hat település "csőre töltve"
 CSATORNA Nemcsak a lakók élete vált komfortosabbá, alapot teremtettek a gazdaság fejlesztéséhez is
 
Heves megye egyik legfontosabb, közel 4,2 milliárd forint összértékű, európai uniós támogatású, szennyvízelvezetés és tisztítását célzó projekt építési szakasza lezárult. A Káli Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás és a győztes pályázó PENTA Általános Építőipari Kft. és Veolia Water Solutions &Technologies Magyarország Zrt. konzorciuma ünnepélyes keretek között a napokban átadta a 6 települést tömörítő önkormányzati társulás számára a létesítményt.
 
A hat önkormányzat, a hat település lakóinak példaértékű összefogása nélkül nem valósulhatott volna meg ilyen sikeresen a térség legnagyobb, 4,2 milliárdos beruházása. Ez a térség be tudta bizonyítani, hogy azon ritka térségek közé tartozik, ahol önkormányzati szinten össze tud fogni, ahol nagyon jó a kapcsolat, jól tudnak együtt dolgozni a polgármesterek a közös célért. A lakosság is bizonyította azt, hogy a Tarna menti emberek, magyarok és svábok szorgalma, összefogása szintén példaértékű. A lakossági és önkormányzati összetartás nélkül ez a program nem lett volna sikeres. Én erre vagyok a legbüszkébb. Együtt toltuk célba ezt a nagy fejlesztést - mondta Balázs Zoltán, a Káli Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás elnöke, Kompolt polgármestere, amikor hivatalosan is felavatták a szennyvíztisztító művet Kál határában.
 
Beszélt arról is, hogy a program sikeréhez kellett minisztériumi szakemberek, de politikusok is, akik korrekt módon, céltudatosan segítették a projektet. Hangsúlyozta: az időközben elnyert többlet támogatásoknak köszönhetően lezárult beruházás egyedülálló támogatottságú programmá vált. Mindezért a térség korábbi országgyűlési képviselőjének, Herman Istvánnak, s a jelenlegi honatyának, Horváth Lászlónak mondott köszönetet. Kiemelte: nem véletlenül emlegetik a káli szennyvízberuházást mintaprojektként.
 
Több mint tíz éve vetődött fel először a gondolat, hogy a vízbázisvédelmi programban lépnünk kell. Kál részben, Kompolt és Kápolna is részben veszélyeztetett vízbázison fekszik. Ha nem lépünk, végérvényesen megsérülhetett volna a vízbázis, s akkor nem lett volna ivóvize ennek a három településnek. Ez egy roppant nagy felelősség volt, s szakemberek bevonásával hosszan kellett készülnünk a vízbázis megmentésére. Mérföldkő volt, amikor döntenünk kellett, hogy mely településekkel induljunk a pályázaton. Látszott, hogy a három egybeépült település: Kál, Kompolt, Kápolna nyolcezer lakossal kiemelten esélyes egy ilyen nagy beruházás elnyerésére. Ám, mi úgy döntöttünk, ha több időt is kell rá várni, ha többet is kell érte küzdeni, az a hat település, amely már addig is együtt gondolkodott, sok kérdésben együtt induljon. Úgy éreztük, a három kisebb település, Aldebrő, Feldebrő és Tófalu is hozzánk tartozik, együtt kell a szennyvízberuházásért dolgoznunk – idézte fel a kezdeteket Balázs Zoltán.
 
A „Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása” elnevezésű KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0031 azonosítószámú projekt megvalósításába a hat település, Kál, Kápolna, Kompolt, Aldebrő, Feldebrő és Tófalu még 2009-ben vágott bele. Megindult a térség infrastrukturális fejlődése, közel négyezer ingatlan komfortosabbá tétele, valamint a megye vízbázisainak védelme érdekében.
 
2012. áprilisában aztán megtörtént az alapcső ünnepélyes letétele. Ezzel hivatalosan is elkezdődött a Káli kistérség csatornázása, Heves megye egyik legfontosabb 4,2 milliárd forint összértékű, európai uniós támogatású szennyvízprojektje két szakaszból állt: a szennyvízvezeték-hálózat, valamint a szennyvíztisztító telep kiépítéséből. Az első szakaszban közel 100 km hosszú csővezetéket fektettek le a Káli kistérségben. A beruházás 85%-át az Európai Unió és a magyar állam finanszírozza, vissza nem térítendő támogatás keretén belül. A projekt további 15%-os költségét részben a lakossági befizetésekből, részben hitelből, részben további támogatásból valósított meg a kifejezetten erre a célra létrejött önkormányzati társulás.
 
A beruházás elsődleges célja volt a lakosság életminőségének javítása, az infrastrukturális fejlődés, a munkahelyteremtés, valamint a térség ökoszisztémájának védelme. Tehát nem csak a térségre van kedvező hatással, de környezetvédelmi szempontból is elengedhetetlen. A korszerű szennyvízhálózat és a telephely kiépítése kihívást jelentő feladat volt.
 
A Káli Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás által pályázati úton létrehozott rendszer nemcsak a településeken lakók szennyvízszolgáltatását teszi lehetővé a modern technológiai elvárásoknak megfelelően, de hatalmas lépést jelent a térség vízbázis megőrzésében is. A hat település megtisztított szennyvizének minősége a beruházás megvalósulásával eleget tesz a jogszabályi követelményeknek. A szennyvíztisztító telep az előírt határértékek alatti, tisztított vizét a közeli Tarna-patakba vezetik. A telep biológiai szennyvíztisztító módszerrel üzemel. A hat település megtisztított szennyvize közel ivóvíz minőségű a tisztítás végén, ezt a környezetvédelmi hatóság ellenőrzi majd. Naponta 900 köbméternyi szennyvizet dolgoz majd fel a tisztítótelep.
 
Az avatáson Balázs Zoltán szólt a két építő cég, a Penta és a Veolia helytállásáról is. Szavai szerint mindkét cég a szakmaiság mellett nagy odafigyeléssel és empátiával hajtotta végre a beruházást: szakmaiságból formát, emberségből példát mutattak. A finanszírozás gördülékenységéről is beszélt, mint mondta, az országgyűlési képviselők közbenjárására kétszer is kaptak többlettámogatást, ennek is köszönhető, hogy az utakra is tudtak költeni, másrészről pedig háláját fejezet ki a Füzesabonyi Takarékszövetkezet rugalmasságáért, mellyel nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a beruházást zökkenők nélkül vezényelhessék le.
 
Morvai János, Kál polgármestere is szólt az ünneplőkhöz. Fontosnak tartott kiemelni, a közművesítés teljessé válásával az itt élők komfortosabb életén túl lehetőséget nyertek arra is, hogy a Tarna menti településekre munkahelyteremtő beruházásokat hozhassanak. Ígéretet tett arra, hogy azért fog dolgozni, hogy a most átadott tisztítóművet övező területen minél több vállalkozás megtelepedését segítse.
 
A szennyvíztisztító  hivatalos avatásán ott volt Horváth László is, aki a térség országgyűlési képviselőjeként fejezte ki elismerését valamennyi embernek, akik munkájukkal hozzájárultak a beruházás sikeres megvalósításához. Köszönetet mondott mindenkinek, aki megálmodta, megtervezte, tudását, kétkezi munkáját, vagy éppen csak a türelmét adta a projekt megvalósításához. Szavai szerint, ami összefogásból épül, az sikergyanús történetté válik. Ez egy olyan projekt volt, ahol mindenki nyert. Hat helységben élő tízezer ember, a helyi gazdaság, Heves megye, s egész Magyarország nyertese ennek a projektnek- mondta a honatya. – A következő fejlesztési ciklusnak egy nagyon fontos alapfeltételét teremtette meg ez a beruházás, hiszen infrastrukturális feltételek nélkül nem lehet igazi helyi gazdaságfejlesztést indítani. Ennek a projekten a lezárultával készen áll a Tarna mente arra, hogy a következő uniós fejlesztési ciklusban lehívja azokat a támogatásokat, amelyek a helyi gazdaság fejlesztéséhez szükségesek. Ez egy jelent érintő és jövőt építő beruházás volt, hiszen a következő generációk is profitálnak belőle. Hat település „csőre lett töltve”.
 
 Nagy Gábor, a Penta Kft. ügyvezetője a kivitelezők nevében megerősítette: a Tarna menti települések összefogásához hasonlóval még nem találkozott. Ilyen körülmények között az ő munkájuk is könnyebb volt. A viták helyett a lényegre tudtak koncentrálni, s ez meg is látszik a most átadott projekten. Minden egyes problémás helyzetben azonnal segítséget kaptak, így az apró fennakadásokat gyorsan orvosolhatták, gördülékenyen haladt és ért a végére a csatornahálózat, illetve a tisztítómű építése. Az utóbbit építő Veolia nevében Tomosi Károly köszöntötte az avatáson együtt ünneplőket, s beszélt arról, hogy a környéken sincs hasonló, korszerű tisztítótelep, melynek próbaüzeme december 31-én zárul. Addig mind a szakemberek, mind pedig a lakosság teszteli a rendszert, s a visszajelzések alapján orvosolják az esetleges hibákat.
 
 
Hat település polgármesterei, a jelenlegi és a volt országgyűlési képviselő, az építőcégek képviselői, valamint a Heves Megyei Vízmű vezetője avatott
 Csőtorta is készült a szennyvíztisztító avatási ünnepségére, rajta a kivitelező cégek nevével
Horváth László jelenlegi, Herman István előző honatya és Balázs Zoltán
 
Kompolti Tehetséggondozó Program pályázat kiírás 2015/2016. tanév első félévére

Kompolti Tehetséggondozó Program pályázat kiírás 2015/2016. tanév első félévére >>

Tanulói űrlap 2015-2016. tanév I. félév >>

 
Kompolti Tehetséggondozó Program Pályázati Tájékoztató 2014-2015. tanév II. félév

Kompolti Tehetséggondozó Program Pályázati Tájékoztató 2014-2015. tanév II. félév >>

Tanulói űrlap 2014-2015. tanév II. félév >>

 
Kompolti Tehetséggondozó Program Pályázati Tájékoztató 2014-2015. tanév I. félév

Kompolti Tehetséggondozó Program Pályázati Tájékoztató 2014-2015. tanév I. félév >>

Tanulói űrlap 2014-2015. tanév I. félév >>

 
Határozat - Ajánlások száma Kompolt
Határozat - Ajánlások száma Kompolt >>
 
Kerékpárút avatás 2014.07.21.
Örömmel jelentjük be, hogy kormányzati támogatásoknak, valamint Kál, Kompolt, Kápolna polgármestereinek összefogásának köszönhetően sikerült a három települést összekötő, 3 km hosszú kerékpárút aszfaltozással történő felújítása. Ennek ünnepélyes szalagátvágással egybekötött átadása 2014. július 21-én valósult meg.
Kerékpárút avatás 2014.07.21.
 
Hírlap cikk Kompolt 2014. jún. 21.
Kapcsolódó anyagunkat nagy méretbena képre kattintva tekintheti meg!
 
Föld Órája Kompolton, ahol Fenyő Miklós és táncosai gondoskodtak a fergeteges hangulatú buliról
Föld Órája Kompolton, ahol Fenyő Miklós és táncosai gondoskodtak a fergeteges hangulatú buliról
Bővebben...
 
Régi álom válik valósággá: Hat településen indulhat el a szennyvízszolgáltatás
A hírlevél megtekintéséhez kattintson erre a hivatkozásra >>
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Találatok 31 - 45 / 67

 
 
© 2019 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint