Legfrissebb hírek


Ma 2018. szeptember 24. hétfő, Gellért és Mercédesz napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Segít a Gondozási Központ
A korábbi évekhez hasonlóan az idei esztendő is sok feladatot és megoldandó problémát hozott a Gondozási Központ számára, amely alapszolgáltatási feladatokat ellátó, személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmény.

2012. január 1-jétől a Tarna-menti Szociális Központ keretein belül működünk. A Tarna-menti Szociális Központ Aldebrő, Tófalu, Kápolna, Kompolt, Kál és Nagyút szociális ellátórendszerének szolgáltatóit tömöríti. A gesztori feladatokat Kál nagyközség végzi, az intézmény központja szintén Kálban található. A társulással feladataink nem változtak, továbbra is a Kompolton élő idősek segítését végezzük. A segítségnyújtásunk kiterjed a fizikális- és a mentális segítésre, valamint a hivatalos ügyek intézésére.


Bővebben...
 
Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete: színes programok az időseknek
A Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete 2007-ben alakult, azzal az alapvető céllal, hogy a Kompolton élő nyugdíjasok részére szervezett formában szabadidős elfoglaltságot nyújtson. A programok összeállításánál figyelembe vesszük a tagok igényeit, és ügyelünk arra, hogy mindenki találjon olyan kikapcsolódási lehetőséget, ami az érdeklődési körének megfelelő.
Bővebben...
 
Óvodai hírek  a gyermekek és a felnőttek álma
A  2010 december 3-án átadott, Kölcsey út 1/A alatt működő óvoda egy igazi gyermekparadicsom: minden gyermek és óvodai dolgozó álma. A kiválóan megépített gyermekintézmény nagyon sok öröm forrása volt, s bízom benne, hogy az lesz a jövőben is az óvodahasználóknak.
 
Tágas, igényesen berendezett csoportszobák, öltözők és csak kevés óvodában található kivitelezésű fürdőszoba/mosdó áll a gyermekek rendelkezésére. A kicsik mozgásigényének kielégítésére, a mindennapi tornára terasz, térköves tér és gyönyörű tornaszoba biztosított. A tornaszoba a speciális összecsukható ajtók segítségével az aulával egybenyitva rendezvények megtartására alkalmas közösségi helyiséggé  alakítható. Az épület több helyiségében - a hallássérült emberek segítése céljából - „indukciós hurok” van elhelyezve, amely szinkrontolmácsolásra is alkalmas készülék.  Intézményünkben a különleges bánásmódot igénylő gyermekeket maximálisan felszerelt fejlesztő szobában szakemberek fejlesztik, de tag- és más óvodából is érkeznek felzárkóztatást igénylő gyermekek.
Bővebben...
 
Önkormányzati hírek
- Kompolt Község Önkormányzata és Nagyút Község Önkormányzata tavaly decemberi együttes ülésén döntött arról, hogy a Kompolt és Nagyút által üzemeltetett konyhákat közösen, intézményfenntartó társulás keretében működteti 2013. január 1. napjától kezdődően. Az új intézmény neve: Kompolt-Nagyút Gyermek és Szociális Étkezde, melynek székhelye továbbra is az általános iskola. Hozzátartozik a Gyermekkertész Óvodában Kompolton működő melegítőkonyha, valamint a Gyermekkertész Óvoda Nagyúti Tagintézményében telephelyként üzemelő főzőkonyha.
 
- A képviselő-testület döntése alapján 2013. január 1-től a hulladékszállítást nem az AVE Hevesi Városfenntartó Kft, hanem a – három árajánlatból a legkedvezőbb kiválasztása után – Kál Nagyközség Önkormányzata által fenntartott intézmény végzi. Az árak az előző évekhez viszonyítva kedvezőbbek. Az önkormányzat hulladékszállítással kapcsolatos ármegállapítási joga január 1-től megszűnt.
 
-Az önkormányzat 2012. január 1-től a Gondozási Központ által végzett feladatokat – szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás –, illetve 2013. január 1-től a gyermekjóléti szolgáltatást, a családsegítést a Kál, Kompolt, Kápolna, Nagyút, Tófalu és Aldebrő községekkel közösen alapított Tarna-menti Szociális Intézményfenntartó Mikrotársulás keretében látja el.
 
- Az új önkormányzati törvény hatálybalépésével a Kompolt-Nagyút Körjegyzőség megszűnt, helyette létrejött a Kompolti Közös Önkormányzati Hivatal, amely továbbra is Kompolt és Nagyút községek hivatali feladatait látja el. Január 1-vel létrejöttek a járási hivatalok, melyek hatásköröket vettek át a jegyzőktől. Ilyen többek között az ápolási díjra, a közgyógyellátásra való jogosultság mindkét esetben – kivétel az önkormányzat rendelete alapján méltányosságból megállapítható ápolási díj és közgyógyellátás –, a gyermekek védelembe vétele, ideiglenes hatályú elhelyezések, iskoláztatási támogatás megvonása stb. A Heves Megyei Kormányhivatal Füzesabonyi Járási Hivatala Kápolnán kirendeltséget működtet, míg Kompolton minden héten csütörtök délután ügyfélfogadást tartanak a lakossági ellátás érdekében.
 
- A képviselő-testület áprilisi ülésén a tehetséges, jól tanuló gyermekek támogatására megalkotta a Kompolti Tehetséggondozó Programról szóló rendeletét, amely alapján pályázatot lehetett benyújtani az önkormányzathoz. A pályázatok elbírálása megtörtént, a nyertesekkel a polgármester megkötötte a támogatásról szóló megállapodást.
 
Négy éves a Kompolti Polgárőr Egyesület
2013. augusztus 26-án lesz négy esztendeje, hogy megalakult a polgárőrség Kompolton. Az elmúlt években jelentős változáson esett át a magyarországi polgárőr mozgalom. Megszületett a polgárőrségről és a polgárőr tevékenység szabályairól szóló 2011. évi CLXV. törvény, mely átfogóan szabályozza a polgárőrök és a polgárőr egyesületek működését. A törvényi előírásoknak megfelelően a kompolti egyesület is együttműködési megállapodást kötött a hivatásos rendvédelmi szervekkel és működésünk mindenben megfelel a polgárőr törvény előírásainak.
Bővebben...
 
Tisztelt Kompolti lakosok!
A több mint 10 évvel ezelőtt elkezdődött „Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása” elnevezésű KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0031 azonosító számú projekt befejezéséhez közeledünk. Ez a beruházás nem indulhatott volna el a projektet érintő 6 település lakosságának összefogása nélkül. A több alkalommal kiküldött lakossági értesítéseknek, szórólapoknak köszönhetően szép eredményt értünk el, hiszen a lakosság 80%-a csatlakozott a Káli Kistérség Víziközmű Társulatához. Tudjuk, hogy a mai gazdasági helyzetben vannak családok, akiknek ezt az összeget is nehéz kigazdálkodnia. De amennyire lehet, toleráljuk kismértékű elmaradásokat. Ennek kapcsán a lakosság is próbálja az érdekeltségi hozzájárulást maradéktalanul megfizetni, mivel tökéletesen tudatában vannak annak, hogy a vízbázisunk veszélyeztetett a kezeletlen szennyvíz miatt. A kivitelezés ütemterv szerint történt, a kivitelező mindent megtett annak érdekében, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzon a lakosoknak. Ennek ellenére bizonyára felmerültek esetleges panaszok, javaslatok a lakosság részéről, melyet a kivitelező projektvezetői, a műszaki ellenőrök és polgármester úr azonnal megpróbált orvosolni.


Bővebben...
 
Wolf Dance Company
Az egyesület fő profilja a hip hop, show és látványtánc elemeket egyaránt tartalmazó sajátos stílus, emellett három éve az akrobatikus pompon oktatásával is bővült a szervezet tevékenysége. Csapataink többszörös országos bajnoki címmel büszkélkedhetnek különböző korosztályokban és kategóriákban is. Tehetségüket több városi és megyei szintű rendezvényen megmutatták már, nagy sikert aratva a nézők körében, hiszen műsorukban látványos akrobatikus elemek és pörgős, show jellegű koreográfiák szerepelnek.

Bővebben...
 
Kompolti Falunap
Kompolti Falunap
 
Határozat szavazókör kialakításáról
Határozat szavazókör kialakításáról >>
 
Hirdetmény digitális átállásról
Kattintson a képre a nagyobb méretért!
 
Új Leader pályázatok június harmadikától!

Megjelent az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatóságának 16/2013. (III.16.) számú Közleménye a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák felülvizsgálata a LEADER program 2013-as harmadik pályázati köréhez kapcsolódóan. A LEADER program harmadik pályázati körének előkészítésének részét képezi a Tisza-Tarna-Rima-Mente LEADER Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának felülvizsgálata, a fő célkitűzésekhez kapcsolódó intézkedések megfogalmazása, amely a június 3-án induló új LEADER pályázatok feltételeinek keretét jelöli ki.

A pályázati feltételek ismertetésére  2013. március 28-án, csütörtökön 10 órakor nyilvános LEADER Fórumot tartottunk Tenken, a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében, április 11-én pedig Átányban elfogadtuk az Akciócsoport Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájának módosítását, valamint a LEADER Intézkedési tervet, amely alapján kerül sor az új LEADER pályázatok kiírására. Az intézkedési terv jelenleg az IH általi elfogadásra vár és ezután felkerül honlapunkra. A közgyűlés továbbá elfogadta az Egyesület 2013 évi közhasznúsági jelentését, a 2013 évi költségvetést, további öt évre pedig megerősítette az Egyesület tisztségviselőit és Helyi Bíráló Bizottságot választott.

A közgyűlés jegyzőkönyve, a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia elérhető a honlapunkon. (www.ttrmleader.hu/Helyi Vidékfejlesztési Stratégia/Stratégia 2013)
 
Hat falu szennyvizét tisztítják majd
Szerződést kötött a kivitelezővel a Káli Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás

2013. március 6-án (szerdán) aláírták Kompolton a káli szennyvíztisztító telep kivitelezési szerződését. Heves megye egyik legjelentősebb, közel 4,2 milliárd forint összértékű, európai uniós támogatású, szennyvízelvezetést és -tisztítást célzó projektje egy újabb állomáshoz érkezett. A Káli Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás elnöke, Balázs Zoltán, valamint a győztes pályázó PENTA Kft. és Veolia Water Magyarország Zrt. alkotta konzorcium képviselői ünnepélyes keretek között kötöttek szerződést. Az eseményen ott volt mind a hat érintett település első embere is.
 
Hat falu szennyvizét tisztítják majd
Balázs Zoltán (középen) és a kivitelező konzorcium képviselői, Nagy Gábor (jobbra), illetve Tomosi Károly írták alá a szerződést
 
Balázs Zoltán, Kompolt polgármestere bejelentette: eredményesen zárult le a közbeszerzési eljárás. A nyertes ajánlattevők 518 millió forintból vállalták a kor követelményeinek megfelelő tisztítótelep megépítését. A Tarna patak mellé tervezett tisztítómű Kál, Kápolna, Kompolt, Aldebrő, Feldebrő és Tófalu szennyvizét tisztítja majd.

– A 100 kilométer hosszú vezetékhálózat már kiépült, a tisztítóművel felkerül az i-re a pont – mondta Herman István országgyűlési képviselő, aki reméli, hogy a későbbiekben hetedikként a közeli Nagyút is csatlakozhat majd a rendszerhez.
 
 
III. Pünkösdi Lovasnap
A Tarnamenti Lovassport és Hagyományőrző Klub május 27-én, a kompolti sportpályán egész napos programsorozattal várja az érdeklődőket, immár 3. alkalommal. A házigazda szerepét ismételten Kompolt község tölti be.  A környező településekből érkező fogatok száma közel 20-25, valamint csaknem 30-40 egyéni lovas képviselteti magát a rendezvényen.

A hónap utolsó vasárnapján megrendezett esemény a gyermekek számára is biztosít élményekben gazdag programokat, hiszen nem múlhat el gyermeknap ugrálóvár, arcfestés, és más egyéb gyermekeknek szánt játékok, vetélkedők nélkül. Ezen felül a jelenlévő gyerekeknek lehetőségük lesz póni lovon ismerkedni a lovaglás élményével és kisállatokat simogatni, közelebbről ismerkedni velük.

PROGRAMOK:

07:30    Lovas Felvonulás - Indulás Kál Főteréről.
09:00    Lovasnapi Megnyitó – Kompolti Sportpálya    
09:30    Csikósbemutató – A bemutató rövid betekintés nyújt a csikósok mindennapjaiba.
10:30    Lovas ügyességi verseny - Pünkösdi király és királynéválasztás
11:30    A résztvevő lovasok felvonulása – Meghívott díszvendégek üdvözlő beszéde
11:40    Kultúrprogramok
  • Gyermekkertész Óvoda növendékeinek néptáncbemutatója Wolf Tánccsoport moderntánc előadása káli, valamint kompolti általános iskolás diákok közreműködésével.
  • Líra Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kompolti diákjainak szintetizátoros produkciója.
  • Agria Tánc Centrum táncbemutató showműsor
  • Egri Históriás Közhasznú Nonprofit Kft. 18 fellépővel előadja „A Két kapitány” című darabjukat, ami egy elképzelt vidám történet a hódoltság korából, mely egy végvidéki magyar és egy török kapitány találkozását mutatja be. A két vitéz nemes párbaja során természetfeletti módon személyiséget cserél, melyből tréfás helyzetek adódik. A két tábor harcosai mindent megtesznek ezen áldatlan állapot megoldása érdekében. Az előadást megelőzi egy viselet- és fegyverbemutató, ahol a nézők megismerhetik a kor jellegzetes fegyvereit és ruházatát, mind török, mind pedig magyar részről.
  • „Éljen a Magyar” Operett és magyar nóta válogatás
  • Fellépnek: Gonda László - zongorista előadóművész, Dobó Katica –operett és magyarnóta énekes, előadóművész, Bohács István – Aranykoszorús nóta énekes, előadóművész, Ifj. Báder Ernő – prímás, előadóművész
13:00    Rönkhúzás - Lovas erősségi verseny.
15:00    Fogathajtás
18:00    Eredményhirdetés
18:30    Sztárvendég - Animal Cannibals fellépése
 
III. Pünkösdi Lovasnap
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 46 - 60 / 119

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint