Legfrissebb hírek


Ma 2019. január 23. szerda, Zelma és Rajmund napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
nyiregyhazaallas.hu debrecenallas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Új Játszótér a gyerekek nagy örömére
Az iskola és az óvoda szomszédságában építették a létesítményt

- Mellettünk az egyik telken itt van a százmillió forintért felújított általános iskola, a szomszédságában a kétszázmillióból épülő új óvoda, itt pedig a tizenhatmillió forintos berúházással kialakított játszótér. Nyugodtan mondhatom, a kompoltiak bátran lehetnek büszkék, nem sok település dicsekedhet ilyen fejlesztésekkel, pályázati sikerekkel - e szavakkal üdvözölte az egybegyűlteket július végén, az említett játszótér szórakoztató műsorral "körített" átadóünnepségén Balázs Zoltán, Kompolt polgármestere.

Amint azt megtudtuk, a korszerű gyermeklétesítményhez az önkormányzat a LEADER-program keretében, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közvetítésével nyert európai uniós támogatást, s az uniós szabványoknak megfelelően építettek ki minden eszközt. Az esetleges rongálások elkerülése végett körbe is kerítették a területet. A költségekből az önkormányzatot csak az általános forgalmi adó megfizetése terhelte. Az avatóünnepségen a polgármester hangsúlyozta azt is, hogy a gyermekeknél nincs fontosabb, a fiatalok jelentik a jövőt. Külön is köszöntötte az ovisként őt magát is nevelő helyi óvodavezetőt, Majdán Ferencnét. Ismeretes: Kompolt önkormányzata a több mint százesztendős, nagyon rossz állapotú óvodaépület helyettújat építtet az Észak-magyarorzági Operatív Program keretéből elnyert mintegy 223 millió forintos pályázati támogatás segítségével. A beruházás alapkövét tavasszal tették le. A project fontos eleme, hogy oktatási központot alakítsanak ki a településen. Ennek megfelelően az új, százhuszonöt férőhelyes, öt csoportszobás óvoda az általános iskola közvetlen szomszédjába, az iskola kertjébe került. A tízszázalékos önerő mellett összességében közel 250 millió forintos beruházás 16 millió forint értékben eszközbeszerzést is tartalmaz.

A vidám, zené játszótéri ünnpségen felléptek a kompolti óvodások, volt bohócműsor, és az apróságok természetesen birtokba is vehették az új eszközöket.
 
 
Új óvoda várvédő erővel
Amikor egy ilyen beruházást végigviszünk, akkor valójában a jövőnkről van szó - mondta április 7-én, szerdán délután Kompolton Balázs Zoltán polgármester, a településen épülő új óvoda ünnepélyes alapkőletételén. Mint ismeretes, az önkormányzat körülbelül 223 millió forint pályázati támogatást nyert, hogy a régi, rossz állapotú óvodaépület helyett egy újat húzhasson fel az általános iskola szomszédságában. Közbeszerzési eljárást írtak ki, s ennek lefolytatását követően alá is írták a vállalkozási szerződést a győztes egri székhelyű Imola Építő Fővállalkozó Szolgáltató Kft.-vel. Az épület még az idén, a szerződés szerint október 25-éig elkészül, de van esély arra is, hogy az új tanévet szeptemberben már ott kezdhetik a gyerekek.

A műsorral színesített ünnepségen a polgármester beszélt egyebek mellett arról is, hogy az új, ezer négyzetméteres, XXI. századi színvonalú gyermekintézmény a szakmai nívójának köszönhetően is komoly térségi szerepet tölthet be, nőhet az oda jelentkezők száma. A sikerért keményen megdolgoztak, másfél éves munka eredménye, hogy eljutottak idáig.

Tóth Imre, az Imola ügyvezetője megköszönte a cégük iránti bizalmat, szavai szerint az egri várvédők erejével dolgoznak majd Kompolton.

Támogató szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu
KÖZREMÛKÖDÕ SZERVEZET: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. www.vati.hu
Nemzeti Erőforrás Minisztérium - www.nefmi.gov.hu
 
ovoda_nyito.jpg
Bővebben...
 
Oktatási központ Kompolton: óvoda és iskola a szomszédban
FEJLESZTÉS - Újabb pályázati sikernek örülhetnek a településen, több, mint 220 millió forintot nyert az önkormányzat!

Egy régi kompolti álom válhat valóra: a több mint százesztendős, nagyon rossz állapotú óvodaépület helyett újat építhetnek az Észak-magyarországi Operatív Program keretéből elnyert mintegy 223 millió forintos pályázati támogatás segítségével.
ujmagyarorszag_fejl_terv.jpg

Az „Új óvoda építése Kompolton, funkcióbővítéssel” elnevezésű projekt fontos eleme, hogy oktatási központot alakítsanak ki a településen – ezt a gyermeklétszám is indokolja. Ennek megfelelően az új, százhuszonöt férőhelyes, öt csoportszobás óvoda az általános iskola közvetlen szomszédságába, az iskola kertjébe kerül. A tízszázalékos önerő mellett összességében közel 250 millió forintból megvalósuló beruházás 16 millió forint értékben eszközbeszerzést – belső és udvari játékokról, bútorokról van szó – is tartalmaz.

Támogató szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu
KÖZREMÛKÖDÕ SZERVEZET: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. www.vati.hu
Nemzeti Erőforrás Minisztérium - www.nefmi.gov.hu
 
Bővebben...
 
90 hektáron 4 millió köbméter hulladék rekultiválása
Eger, 2009. november 23. – Elkészült az a részletes megvalósíthatósági tanulmány, mely tartalmazza a 44 reklutiválásra váró hulladéklerakó jelenlegi műszaki és környezeti állapotát és rendbetételének lehetőségeit. A beruházás költségvetése közel 5,7 milliárd forint.

Rekultiválásra váró telepek a részletes megvalósíthatósági tanulmány alapján.

A Sajtóanyag letölthető word dokumentumban erre a hivatkozásra kattintva.
ujmagyarorszag_fejl_terv.jpg
Bővebben...
 
Százhatvanmillió utakra - PÁLYÁZAT Közbeszerzés után nyáron kezdik a munkát
Százhatvanmillió utakra - PÁLYÁZAT Közbeszerzés után nyáron kezdik a munkátTervezett, több, mint 160 millió forintos útberuházásához kilencven százalékos pályázati támogatást nyert el a minap Kompolt önkormányzata.

Mint azt hírül adtuk, jelentős összegek odaítéléséről határozott Miskolcon megtartott múlt pénteki ülésén az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (ÉMRFT). A vidékfejlesztési programot kiegészítő településfejlesztési pályázatok lehetősége kapcsán Heves megyében közel 906,5 millió forintot nyújtanak segítségként, összesen több mint egymilliárd forint értékű munkálatokhoz. A füzesabonyi térségből több önkormányzat is sikeresen szerepelt: útrekonstrukció címén több mint 44,7 millióban részesül Mezőszemere, Demjénben a művelődési ház bővítésére, útfejlesztésre 139,5 millió támogatást adott az ÉMRFT. A legnagyobb „szelet” Kompoltnak jutott, a falu az úthálózatának jobbá tételéhez csaknem 146 millió forintot kapott.
A felvételen egy régebbi útberuházás kivitelezése látható.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 Következő > Utolsó >>

Találatok 61 - 65 / 65

 
 
© 2019 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint