Legfrissebb hírek


Ma 2018. július 16. hétfő, Valter napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Csonka Andrást is felültették - Tizedes nyerte a versenyt
Huszonkét kettes lovasfogat indult az akadályhajtó versenyen, amit Hopka Zsolt nyert meg Stella és Kacér nevű állataival vasárnap Kompolton.

Kompolton második alkalommal rendezte meg a Pünkösdi Lovasnapot a Tarnamenti Lovassport és Hagyományőrző Klub. A nagyszabású rendezvény reggel fél 7-kor zenés ébresztővel kezdődött Kál és Kompolt utcáin, majd a káli főtérről indult a lovas felvonulás a lovasnap helyszínére, a kompolti sportpályára. Itt egész nap színes programok várták a rengeteg érdeklődőt.

Az akadályhajtáson kívül volt csikós- és történelmi, hagyományőrző bemutató, lovasok ügyességi és lovak rönkhúzó versenye. A színpadon óvodások és nyugdíjasok egyaránt műsort adtak, fellépett tánc- és hastánccsoport, énekkar, fúvószenekar, valamint tombolahúzást is tartottak. A sztárvendég Csonka András volt, aki bár elárulta, hogy nem tud lovagolni, sikerült rábeszélni, hogy rövid időre mégis lóra üljön.

Az ügyességi verseny győztesei érdemelték ki a Pünkösdi Király és Királyné címet, amiket Leffler Gábor és Barcai Krisztina nyertek el. Nagyon népszerű volt a lovak rönkhúzó versenye is, ahol Tizedes győzött: testsúlya 196 százalékát húzta el.

Forrás: Heol.hu
 
II. Pünkösdi Lovasnap -Tarnamenti Lovassport és Hagyományőrző Klub
2011. Június 12. - Kompolt, Sportpálya

II. Pünkösdi Lovasnap -Tarnamenti Lovassport és Hagyományőrző KlubKattintson erre a hivatkozásra az eredeti meghívó megtekintéséhez >>

06:30 Zenés ébresztő - Kál és Kompolt utcáin
07:30 Lovas felvonulás - Indulás Kál Főteréről
08:30 Lovasnap megnyitó - Kompolti Sportpálya
09:00 Csikós Bemutató
09:30 Történelmi Hagyományőrző Bemutató
10:00 Pünkösdi Király és Királyné Választás
12:00 Ünnepélyes Megnyitó - Kultúrműsorok
12:15 Kompolti Óvodások Műsora (Palotás tánc, Virágok tánca)
12:30 Káli Nefelejts Nyugdíjas Klub Tánccsoportja
12:40 Négy Évszak Hastánccsoport Műsora
12:50 Káli Nefelejts Nyugdíjas Klub Énekkara
13:10 Mezőkövesdi Fúvószenekar Műsora
14:00 Csonka András Fellépése
14:45 Rönkhúzó Verseny
16:15 Kettes Fogatok Akadályhajtása
18:30 Tombola

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!


 
II. Pünkösdi Lovasnap -Tarnamenti Lovassport és Hagyományőrző Klub
 
A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése
Közreműködő szervezte: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Kedvezményezett megnevezése: Kompolt - Nagyút Intézményfenntartó Mikrotársulás nevében Kompolt Község Önkormányzata mint gesztor

Projekt megnevezés: A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése  - TIOP -1.1.1-07/1-2008-0778

Kompolt - Nagyút Intézményfenntartó Mikrotársulás nevében Kompolt Község Önkormányzata mint gesztor
az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Kompolt Község "Intelligens Iskola" programja” címmel. A TIOP-1.1.1-07/1-2008-0778 azonosítószámmal ellátott projekttel 13 980 586,- Ft összegű támogatást nyert el a település informatikai fejlesztésre, amely a kompolti általános iskolában és nagyúti tagintézményében valósul meg.

A beruházás keretében a következő eszközök kerülnek beszerzésre:
  • 31 db iskolai PC
  • 8 db tantermi csomag
  • 1 alkalmazás szerver
  • 1 szerver szoftver
  • 2 db WIFI csomag

A tantermi csomag egy interaktív táblát is tartalmaz, amelyek használata által a tanulás életszerűvé válik, új kihívásokat és lehetőségeket teremtve ismereteik kiteljesítésére. Az új eszközök és kiegészítőik használatával az általános iskolai oktatás terén teljesen új lehetőségek nyílnak meg településünk előtt.

Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik részt vettek a projekt kidolgozásában és megvalósításában, továbbá valamennyi közreműködő szervezetnek, munkatársnak, önkéntesnek, valamint a forrást biztosító Európai Uniónak és a Magyar Államnak.
Magyarország Megújul
Project
Új Széchenyi terv
 
Bővebben...
 
Valóra vált végre az álom: Gyermekkertész Óvoda Kompolton
Valóra vált végre az álom: Gyermekkertész Óvoda KompoltonSIKER Uniós pályázati támogatás segítségével negyedmilliárd forintot költöttek az új intézményre a településen

December elsõ napjaiig Kompolton az óvoda egy több mint száz éves, rossz állapotú épületben mûködött, ahol 110-125 gyerek nevelését-oktatását végezték. Csupán négy csoportszoba állt rendelkezésre, ami zsúfoltságot eredményezett. Ennek okán minden évben el kellett utasítani az óvodai ellátást igénylõk nyolc-tíz százalékát.

Az önkormányzat úgy döntött, megpróbál pályázaton pénzt szerezni egy új óvoda felépítéséhez, miután a régi épületet felújítani már nem lett volna érdemes. Sikerrel jártak: az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretébõl mintegy 223 millió forintot nyert a község, emellé tíz százalék önerõt biztosítottak, így összességében egy körülbelül 250 millió forintos beruházást valósíthattak meg. A beruházás része volt az új óvoda felépítése, továbbá 16 millió forint értékben eszközbeszerzés is: belsõ és udvari játékokat, illetve bútorokat vásároltak. Az építkezés 2010. áprilisától október közepéig tartott, a kivitelezõ az egri Imola Bau Kft. volt. Öt tágas csoportszobával új óvoda épült új helyen, az általános iskola közvetlen szomszédságában, így gyakorlatilag egy oktatási központ alakult ki a településen. A mai követelményeknek mindenben megfelelõ, modern, teljes körûen akadálymentesítettnevelési program alapján folyik a nevelõ-oktató munka. Az intézmény elnyerte a Zöldóvoda címet, s ezen elvárásoknak megfelelõen a környezettudatos magatartás kialakítására nagy hangsúlyt fektetnek. Az óvoda tagja az Egészséges Óvodákért Nemzeti Hálózatának is. Az együttmûködés a gyermekek egészségének védelmét szolgálja. A kompolti intézmény Füzesabony körzetében egyúttal továbbképzõ központ is, gyakran tartanak szakmai tanfolyamokat itt. A december 2-án megtartott átadóünnepségen Balázs Zoltán polgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy úgy érezték: a kínálkozó pályázati lehetõséget meg kell ragadni. Nagyon sokat dolgoztak, de megérte, országos összehasonlításban is büszkéklehetnek az óvodára és az elmúlt évek más fejlesztéseire, amelyek nélkül egy településnek nem lehetne jövõképe.

A polgármester szót ejtett arról, hogy õ maga is Kompolton volt óvodás, kiváló pedagógusok nevelték, közülük többen még ma is aktívak. A gyermekkor minden ember életében meghatározó. - Az egykori kisgyerek nagy álma teljesült, amikor jegyzõ lehettem, majd immár negyedszer is megválasztottak polgármesterré - fogalmazott Balázs Zoltán. Az új óvoda most, mondhatni, köszönetképpen, „ajándék” is a pedagógusoknak. A mûsorral színesített eseményen Herman István, a füzesabonyi választókerület országgyûlési képviselõje hangsúlyozta, hogy ez az intézmény több mint óvoda, megépítésével Kompolt elültette a jövõ gyümölcsfáját. Horváth László, a Heves Megyei Közgyûlés elnökének szavai szerint Kompolt egyedülálló módon gyarapodó település, s külön öröm, hogy az óvoda kicsi koruktól kezdve a környezet, a természet tiszteletére, megóvására neveli a gyerekeket. Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy Kompolt önkormányzata hosszú esztendõk óta rendszeresen, kiemelkedõen sikeres a pályázatok terén.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Tekintse meg kapcsolódó képgalériánkat erre a hivatkozásra kattintva!
Bővebben...
 
Új Játszótér a gyerekek nagy örömére
Az iskola és az óvoda szomszédságában építették a létesítményt

- Mellettünk az egyik telken itt van a százmillió forintért felújított általános iskola, a szomszédságában a kétszázmillióból épülő új óvoda, itt pedig a tizenhatmillió forintos berúházással kialakított játszótér. Nyugodtan mondhatom, a kompoltiak bátran lehetnek büszkék, nem sok település dicsekedhet ilyen fejlesztésekkel, pályázati sikerekkel - e szavakkal üdvözölte az egybegyűlteket július végén, az említett játszótér szórakoztató műsorral "körített" átadóünnepségén Balázs Zoltán, Kompolt polgármestere.

Amint azt megtudtuk, a korszerű gyermeklétesítményhez az önkormányzat a LEADER-program keretében, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közvetítésével nyert európai uniós támogatást, s az uniós szabványoknak megfelelően építettek ki minden eszközt. Az esetleges rongálások elkerülése végett körbe is kerítették a területet. A költségekből az önkormányzatot csak az általános forgalmi adó megfizetése terhelte. Az avatóünnepségen a polgármester hangsúlyozta azt is, hogy a gyermekeknél nincs fontosabb, a fiatalok jelentik a jövőt. Külön is köszöntötte az ovisként őt magát is nevelő helyi óvodavezetőt, Majdán Ferencnét. Ismeretes: Kompolt önkormányzata a több mint százesztendős, nagyon rossz állapotú óvodaépület helyettújat építtet az Észak-magyarorzági Operatív Program keretéből elnyert mintegy 223 millió forintos pályázati támogatás segítségével. A beruházás alapkövét tavasszal tették le. A project fontos eleme, hogy oktatási központot alakítsanak ki a településen. Ennek megfelelően az új, százhuszonöt férőhelyes, öt csoportszobás óvoda az általános iskola közvetlen szomszédjába, az iskola kertjébe került. A tízszázalékos önerő mellett összességében közel 250 millió forintos beruházás 16 millió forint értékben eszközbeszerzést is tartalmaz.

A vidám, zené játszótéri ünnpségen felléptek a kompolti óvodások, volt bohócműsor, és az apróságok természetesen birtokba is vehették az új eszközöket.
 
 
Új óvoda várvédő erővel
Amikor egy ilyen beruházást végigviszünk, akkor valójában a jövőnkről van szó - mondta április 7-én, szerdán délután Kompolton Balázs Zoltán polgármester, a településen épülő új óvoda ünnepélyes alapkőletételén. Mint ismeretes, az önkormányzat körülbelül 223 millió forint pályázati támogatást nyert, hogy a régi, rossz állapotú óvodaépület helyett egy újat húzhasson fel az általános iskola szomszédságában. Közbeszerzési eljárást írtak ki, s ennek lefolytatását követően alá is írták a vállalkozási szerződést a győztes egri székhelyű Imola Építő Fővállalkozó Szolgáltató Kft.-vel. Az épület még az idén, a szerződés szerint október 25-éig elkészül, de van esély arra is, hogy az új tanévet szeptemberben már ott kezdhetik a gyerekek.

A műsorral színesített ünnepségen a polgármester beszélt egyebek mellett arról is, hogy az új, ezer négyzetméteres, XXI. századi színvonalú gyermekintézmény a szakmai nívójának köszönhetően is komoly térségi szerepet tölthet be, nőhet az oda jelentkezők száma. A sikerért keményen megdolgoztak, másfél éves munka eredménye, hogy eljutottak idáig.

Tóth Imre, az Imola ügyvezetője megköszönte a cégük iránti bizalmat, szavai szerint az egri várvédők erejével dolgoznak majd Kompolton.

Támogató szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu
KÖZREMÛKÖDÕ SZERVEZET: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. www.vati.hu
Nemzeti Erőforrás Minisztérium - www.nefmi.gov.hu
 
ovoda_nyito.jpg
Bővebben...
 
Oktatási központ Kompolton: óvoda és iskola a szomszédban
FEJLESZTÉS - Újabb pályázati sikernek örülhetnek a településen, több, mint 220 millió forintot nyert az önkormányzat!

Egy régi kompolti álom válhat valóra: a több mint százesztendős, nagyon rossz állapotú óvodaépület helyett újat építhetnek az Észak-magyarországi Operatív Program keretéből elnyert mintegy 223 millió forintos pályázati támogatás segítségével.
ujmagyarorszag_fejl_terv.jpg

Az „Új óvoda építése Kompolton, funkcióbővítéssel” elnevezésű projekt fontos eleme, hogy oktatási központot alakítsanak ki a településen – ezt a gyermeklétszám is indokolja. Ennek megfelelően az új, százhuszonöt férőhelyes, öt csoportszobás óvoda az általános iskola közvetlen szomszédságába, az iskola kertjébe kerül. A tízszázalékos önerő mellett összességében közel 250 millió forintból megvalósuló beruházás 16 millió forint értékben eszközbeszerzést – belső és udvari játékokról, bútorokról van szó – is tartalmaz.

Támogató szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu
KÖZREMÛKÖDÕ SZERVEZET: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. www.vati.hu
Nemzeti Erőforrás Minisztérium - www.nefmi.gov.hu
 
Bővebben...
 
90 hektáron 4 millió köbméter hulladék rekultiválása
Eger, 2009. november 23. – Elkészült az a részletes megvalósíthatósági tanulmány, mely tartalmazza a 44 reklutiválásra váró hulladéklerakó jelenlegi műszaki és környezeti állapotát és rendbetételének lehetőségeit. A beruházás költségvetése közel 5,7 milliárd forint.

Rekultiválásra váró telepek a részletes megvalósíthatósági tanulmány alapján.

A Sajtóanyag letölthető word dokumentumban erre a hivatkozásra kattintva.
ujmagyarorszag_fejl_terv.jpg
Bővebben...
 
Kompolton méltán lehetnek büszkék
ÚTBERUHÁZÁS - Nagyon sokat dolgoztak a pályázat sikeréért, s a munka meghozta a várt eredményt. Uniós támogatással megyei szinten is kiemelkedő fejlesztés kezdődött tegnap a településen.
 
kompolt_utepites_4092.jpg

A tervezett több mint 160 millió forintos útberuházásához 90 százalékos pályázati támogatást nyert el még márciusban Kompolt önkormányzata az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácstól (ÉMRFT). A vidékfejlesztési programot kiegészítő településfejlesztési pályázatok keretében a falu az úthálózatának jobbá tételéhez csaknem 146 millió forintot kapott. Pénteken délelőtt immár a kivitelezési munkálatok is megkezdődtek a településen, s ezt kisebb ünnepséggel köszöntötték. Az aszfaltozás a Széchenyi utcában indult, ott, ahol az idősellátást szolgáló gondozási központ is található. Az épületnél Fülöpné Bata Mónika, a gondozási központ vezetője üdvözölte a megjelenteket, majd Balázs Zoltán polgármester szólt arról, hogy a kompoltiak ismét büszkék lehetnek egy jelentős, megyei szinten is kiemelkedő fejlesztésre. A gazdasági válság ellenére sikerrel jártak, bár tudni kell, hogy nagyon sok szakmai munkába került a támogatás elnyerése. Ám fontos, hogy éljünk az európai uniós tagság nyújtotta lehetőségekkel, s használjuk ki a rendelkezésre álló forrásokat. Az útberuházással egyfajta ívet szerettek volna felrajzolni, hiszen az a régi falurésztől indul, és az újtelepen végződik. A talpon maradáshoz, a jövőképhez kellenek az ilyen jellegű fejlesztések.
 
Bővebben...
 
Bravo Fesztivál 2009.

 

Elővételi helyek:

Kál: Sprint Olaj Benzinkút (Kápolnai út 12.)
Kompolt: Hungária Fogadó (Kompolt, Kápolnai út 2.)

 
Együtt a környezetünk megóvásáért!
Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Tisztelt káli, kompolti, kápolnai, tófalui, aldebrői, feldebrői lakosok!

Ma már községeink lakói számára is szinte elképzelhetetlen, hogy ne vízöblítéses WC-t használjanak és korszerű fürdőszobákat, konyhákat alakítsanak ki. Ehhez igazodva az ellátó rendszereket, a csatornák is úgy kell kiépíteni, hogy a településeken keletkező szennyvizet minél előbb összegyűjtsék és lehetőleg egy korszerű szennyvíztisztítóba szállítsák, ott tisztítsák, ártalmatlanítsák, hogy ezzel is tudatosan óvjuk környezetünket.
Egy magyarországi háztartásban naponta átlagosan fejenként legalább 100 liter vizet használunk el. Megdöbbentőbb a kép, ha belegondolunk, hogy mindez nagyon értékes ivóvízzel történik és a keletkezett szennyvíz megfelelő elvezetése, tisztítása, ártalmatlanítása csak nagyon korszerű technológiával oldható meg.

A szép és pótolhatatlan - a jövő nemzedéke számára is felelőséggel megőrzendő - természeti értékeink, környezetünk megóvására, illetve a talajvíz és az ivóvízbázis elszennyeződésének megakadályozására, Kál, Kompolt, Kápolna, Tófalu, Aldebrő és Feldebrő községek példaértékű összefogással társulást hoztak létre, a hat település szennyvízcsatorna rendszerének kiépítésére, a szennyvíztisztítás megvalósítására.

A megvalósuló projekt várható összköltsége több mint három és félmilliárd forint, amiből csak tizenöt százalékot kell a hat település önkormányzatának finanszírozni, a többit az Európai Unió és a Magyar Állam biztosítja.

A hatékony, sikeres szervező és szakmai munka eredményeként a hatóságok, az illetékes kormányzati szervek a projektet megvalósításra érdemesnek ítélték, így a további operatív, tervezői stb. előkészítési folyamatra 63.166.666,-Ft költségkeretet fogadtak el, amely a 2009. február 5-én aláírt szerződésben került rögzítésre.
Most ennek az előkészítésnek a munkái vannak folyamatban, majd ezek befejezésével – várhatóan a nyár végén – kerülnek benyújtásra a Környezetvédelmi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságára felülvizsgálatra, minőségellenőrzésre, majd párhónap múlva a Biráló Bizottság elé, és ha minden fennakadás nélkül folytatható a projekt, akkor ez év végén, de lassúbb esetben legkésőbb 2010 első negyedévében megindulhat a kivitelezés.

A térségünkben megvalósuló legjelentősebb környezetvédelmi beruházás lehetővé teszi, hogy a hat településen megszűnjön a drága szippantós szennyvízszállítás, sokszor a mai állapotokhoz köthető bűzhatás, sőt a lakosság részéről is megspórolható a csatornázatlan területeket, a bekötés nélküli háztartásokat sújtó talajterhelési díj.

A projekt megvalósulása érdekében a gesztor – szervező – jogú státuszú szerepet Kompolt község Önkormányzata vállalta magára.

Az összefogás abban is megnyilvánul a jövőben, hogy a projekttel kapcsolatos, a lakosságot érintő információkról a hat település lakossága egységes tájékoztatást kap.

Bízunk abban, hogy mindenki megérti a beruházásnak a jelentőségét, hogy kiemelkedő eredménynek számít, hogy térségünkben ez a projekt valóra válhat, gyermekeink, a jövő nemzedéke érdekében is.

Bízva a hat település lakosságának és önkormányzatainak további jó együttműködésében, tisztelettel:

Tompa Vilmos Balázs Zoltán Dr. Berecz Kálmán Kerek József Farkas László Márton Gecse Mihály Gábor
polgármester polgármester polgármester polgármester polgármester polgármester
Kál Kompolt Kápolna Tófalu Aldebrő Feldebrő
Együtt a környezetünk megóvásáért!
 
Nem tört meg a fejlesztések lendülete KOMPOLT Új beruházások a községben

Nem tört meg a fejlesztések lendülete KOMPOLT Új beruházások a községben: óvoda, úthálózat, szennyvíz

Az idei évben is folytatódnak a fejlesztések Kompolton. Már az előző ciklusban komoly előrelépést jelentett a ravatalozó, az egészségház, az idősek otthona, az orvosi rendelő és az általános iskola felújítása.


Balázs Zoltán polgármester szavai szerint a mostani ciklus közepén örömmel jelenthető ki: sikerült megtartani azt az ígéretet, hogy a korábbi lendülettel és nagyságrendben fejlesztik tovább a települést. 2006. októberében már a választás másnapján útrekonstrukció kezdődött a községben, nem feledkeztek meg az intézményi beruházásokról és átadhatták a közel százmillió forintos költséggel megépített új faluházat. Most pedig, úgy tűnik, egy régi álom válhat valóra: a koros, több, mint százesztendős, nagyon rossz állapotú óvodaépület helyett egy újat építhetnek az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program (ÉMOP) keretéből elnyert 230 millió forintos pályázati támogatás segítségével.

Ide a jelenlegi iskola mellé, az iskola kertjébe, épülhet meg az új Óvoda, így egy oktatási centrum jön létre.

Ide a jelenlegi iskola mellé, az iskola kertjébe, épülhet meg az új Óvoda, így egy oktatási centrum jön létre.

Bővebben...
 
Százhatvanmillió utakra - PÁLYÁZAT Közbeszerzés után nyáron kezdik a munkát
Százhatvanmillió utakra - PÁLYÁZAT Közbeszerzés után nyáron kezdik a munkátTervezett, több, mint 160 millió forintos útberuházásához kilencven százalékos pályázati támogatást nyert el a minap Kompolt önkormányzata.

Mint azt hírül adtuk, jelentős összegek odaítéléséről határozott Miskolcon megtartott múlt pénteki ülésén az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (ÉMRFT). A vidékfejlesztési programot kiegészítő településfejlesztési pályázatok lehetősége kapcsán Heves megyében közel 906,5 millió forintot nyújtanak segítségként, összesen több mint egymilliárd forint értékű munkálatokhoz. A füzesabonyi térségből több önkormányzat is sikeresen szerepelt: útrekonstrukció címén több mint 44,7 millióban részesül Mezőszemere, Demjénben a művelődési ház bővítésére, útfejlesztésre 139,5 millió támogatást adott az ÉMRFT. A legnagyobb „szelet” Kompoltnak jutott, a falu az úthálózatának jobbá tételéhez csaknem 146 millió forintot kapott.
A felvételen egy régebbi útberuházás kivitelezése látható.
Bővebben...
 
"Rajtunk a világ szeme" ÖSSZEFOGÁS Szennyvízberuházás több, mint négymilliárdért
Régi álom válhat valóra a Tarna mentén: pályázati támogatással végre kiépülhet a szennyvízcsatorna-hálózat.

Rénes-Sziráki

A Környezetvédelmi és Energetikai Operatív Program (KEOP) keretén belül valósul meg a "Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása" elnevezésű, hat Heves megyei települést, Kált, Kápolnát, Kompoltot, Aldebrőt, Feldebrőt és Tófalut érintő projekt. A bruttó mintegy 4,3 milliárd forintos fejlesztés magában foglalja az említett hat község csatornahálózatának kiépítését, illetve Kálban, a Tarna folyó partján egy tisztítómű létesítését.
 
A régóta tervezett beruházás előkészítésére a kétfordulós pályázat első fordulójában csaknem 54 millió forintot nyert el a társulás. A támogatás az előkészítő munkálatok 63 millió forintos nettó összköltségének 85 százalékát teszi ki. A pénzt még ebben az esztendőben tanulmányokra, tervekre, költséghaszon-elemzésekre, engedélyek beszerzésére kell fordítani. Nagy könnyebbséget jelent, hogy a társulás a legfontosabbat, a vízjogi létesítési engedélyt már korábban megkapta. Az előkészítést követően, a második fordulóban zajlik majd a kivitelezés, amelyhez szintén 85 százalékos támogatás várható, s amely 2012 decemberében fejeződik be.
A társulásban gesztori szerepet vállaló Kompolt polgármestere, Balázs Zoltán elmondása szerint a beruházás azért is rendkívüli fontosságú az érintett települések számára, mert túlnyomórészt veszélyeztetett, sérülékeny ivóvízbázison fekszenek. A vizsgálatok azt mutatják, hogy ez a vízbázis sajnos részben már szennyezett, ezért tisztítani kell az ivóvizet. A polgármester kiemelte azt is, hogy a kivitelezési munkálatokhoz helyi vállalkozások segítségét szeretnék igénybe venni és a közmunkaprogramba is bekapcsolják a csatornázást, így munkahelyeket teremtenek.
 
Bővebben...
 
További tartalom...
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 61 - 75 / 114

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint