Legfrissebb hírek


Szennyvízberuházás hírei

Ma 2018. január 22. hétfő, Vince és Artúr napja van.

Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

A szíve hozta Amerikából Kompoltra - Jean Rheaume angolra tanítja az iskolás gyerekeket
A szíve hozta Amerikából Kompoltra - Jean Rheaume angolra tanítja az iskolás gyerekeketNem éppen a szomszédból, az Egyesült Államokból, Massachusetts államból érkezett Kompoltra Jean Rheaume, akivel délutánonként az iskolában, angol szakkörökön találkozhatnak a diákok.
 
A tengerentúlon műszaki minőségellenőrzéssel foglalkozó amerikai férfit elsődlegesen a szíve hozta Magyarországra, s a szíve szerint maradna is.

Választottja, a helybéli származású Marika huszonöt évig élt az USA-ban, majd férje halála után hazaköltözött Kompoltra. Hogy az angol nyelvtudását karbantartsa, sokat internetezett, s a világháló segítségével ismerkedett meg Jean-nal is. A férfi, aki előzőleg sohasem járt Európában, viszont élénken érdeklődik a különböző kultúrák iránt, egyszer csak felkerekedett, elutazott Magyarországra.

Bővebben...
 
Szigorúak, de fejlesztenek - Többszáz milliót költöttek beruházásokra
A költségvetés tervezésekor azt láttuk, hogy a központi megszorító intézkedések hatásaként a 2007. évi forráshiány a negyvenmillió forintot is megközelítheti községünkben, amely viszonylag nagy intézményrendszert tart fenn – hangsúlyozta érdeklődésünkre Balázs Zoltán polgármester.
 
Szavai szerint nyilvánvaló volt, hogy ez így nem maradhat, ezért az intézményeket „átvilágították”, s több feladatot összevontak. Az önkormányzat által addig foglalkoztatott 68 ember közül 13-nak felmondtak, s úgy döntöttek, hogy a két községi konyha közül az óvodai nem, csak az iskolai működhet a jövőben. Egyébként a település tavalyi kiadásai meghaladták a 360 millió forintot.
Bővebben...
 
Anyagi sikereket is hozott a körjegyzőség - Együttműködnek a szomszédos települések
Magdáné Földi Sarolta jegyző asszonyt szinte mindenki ismeri Kompolton. A középiskola elvégzése után 1977-ben az akkor még közös tanácsnál kezdte a közigazgatási munkát.
 
A rendszerváltást követően, 1991-től a kompolti polgármesteri hivatalban számos területen kipróbálhatta tudását. Időközben elvégezte a pénzügyi és számviteli főiskolát, majd később, hogy jegyzőként dolgozhasson, az államigazgatási főiskolán is diplomát szerzett. Jelenleg körjegyzőként látja el Kompolt és Nagyút hivatali teendőit.
Bővebben...
 
Vigyázzunk közösen értékeinkre - Biztonságban élhetnek a kompoltiak

Dr. Kohári Péter rendőr őrnagy második esztendeje vezeti a füzesabonyi kapitányságot. Tizenhét település, közel negyvenezer lakos tartozik illetékességi területéhez. Itt húzódik az M3-as autópálya, a 3-as, a 31-es és a 33-as főút. Lapunk Kompolt közbiztonságáról kérdezte az őrnagyot.

– Mint ismeretes, a káli rendőrőrsöt az adott létszámmal már nem lehetett biztonsággal fenntartani, így annak megszűnése után az a döntés született, hogy a körzeti megbízotti hálózatot erősítsük meg. Így a helyi Faluházban egy körzeti megbízottat kezdtünk foglalkoztatni, akinek munkáját hamarosan segíti egy bűnügyileg jól képzett civilruhás nyomozó is – mondta a kapitány. – A környék szinte minden településén jelen vannak már a polgárőrök, ezért Balázs Zoltán polgármester úrral együtt gondolkodunk azon, hogy Kompolton is mielőbb életre hívjunk egy ilyen egyesületet. 

Bővebben...
 
Új óvodát építenének - Sok gyermek születik a községben
Miközben számos településen az oktatási intézmények bezárására, összevonására kényszerülnek a folyamatosan csökkenő gyermeklétszám miatt, Kompolton egy 891 négyzetméteres alapterületű új óvoda építését tervezi az önkormányzat.
 
Külön engedély alapján már most több gyermek jár az óvodába, mint amennyi eredetileg a férőhelyek száma volna, s a 2007-es 37-tel szemben az idén ősszel félszáz kicsit szeretnének beíratni szüleik. Az intézmény négy csoportjában jelenleg 109 aprósággal foglalkoznak a szakemberek – tudtuk meg Majdán Ferencné óvodavezetőtől.
Bővebben...
 
Kézimunka kiállítás nyílik a Gondozási Központban
2008. június 17-én nyílik meg a kézimunka kiállítás a Gondozási Központban. A kiállításon láthatóak a község nyugdíjasai által készített hímzett, szőtt és horgolt műalkotások.
 
A kiállított anyagok között megtalálhatóak a tardicionális, népművészeti alkotások – kalocsai, matyó, mezőségi, palóc terítők, párnák, blúzok. Láthatunk saját szövésű vászonra hímzett keresztszemest, azsúros és szálhúzásos munkákat, valamint saját tervezésű és kivitelezésű alkotásokat. A felsorolás korántsem tekinthető teljesnek - a  művek sokszínűsége és művészi gonddal történt elkészítése rabul ejti a szemlélőt. A kiállított anyagban zsűrizett munkák is láthatók. A kiállítás megtekinthető hétöznaponként  8 órától 15 óráig.
 
Simai Jenő előadása "Az I. világháború és a trianoni békekötés" címmel
Június 3-án kedden, 13 óra 30 perctől  Simai Jenő előadását hallgathatják meg "Az I. világháború és a trianoni békekötés" címmel a Gondozási Központban. Szerettel várják a téma iránt érdeklődőket.
 
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felében
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felében tíz napra az Egyesült Államokba utazott a füzesabonyi térség három önkormányzati vezetője és két egri pedagógus.
 
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felébenLaminé Antal Éva füzesabonyi, Tóthné Szabó Anita mezőtárkányi, valamint Balázs Zoltán kompolti polgármesterek, illetve a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumból Nagyné Barczai Tünde igazgatóhelyettes és dr. Szerdahelyiné Hutter Angéla angol munkacsoportvezető elsősorban az oktatási rendszer és az önkormányzatok kapcsolatát, a felnőtt- és átképzést, az agglomerációk és a kistérségek szerepét tanulmányozták. Megfordultak Washingtonban, továbbá Arkansas és Kentucky állam egy-egy kisebb városában, iskolákban, illetve az ottani - magyar kifejezéssel élve - "munkaügyi központokban". 
 
Utóbbiakkal kapcsolatban Balázs Zoltánnak az a legfontosabb tapasztalata, hogy nem hatékony állami keretek között működtetni ezeket a szervezeteket, helyesebb, ha a versenyszférához kötődnek. Egy olyan szegmensben van verseny, amire itthon talán még nem is gondolt senki. Az államok háromévente megpályáztatják a munkaügyi közvetítésre jelentkező cégeket, vállalkozásokat. A nyertesek feladata, hogy fogadják az álláskeresőket, komoly interjúkat készítsenek velük, a piaci igényeknek megfelelő tanfolyamokra, átképzésekre küldjék őket. Az adott cég csak akkor sikeres, csak akkor kap pénzt, ha hatékonyan közvetít. Gyakorlatilag  "végig fogják a kezét" a munkanél külinek, addig "viszik", amíg ál lást nem talál. A rendszerhe egyfajta monitoring is kapcsolódik, vagyis, utólag is figyelemmel kísérik a már dolgozó embereket, s ha probléma adódik, igyekeznek segíteni. Az álláskeresők mintegy kilencven százaléka el tud így helyez kedni. A munkaközvetítő vállalkozások mellett felügyelő bizottság működik, amely az adott állam, illetőleg a munka adók képviselőiből áll.
 
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felében
 
Balázs Zoltán, Tóthné Szabó Anita, Laminé Antal Éva, Nagyné Barczai Tünde és dr. Szerdahelyiné Hutter Angéla

Bővebben...
 
Nőnapi köszöntés
Nőnapi köszöntésNőnapi köszöntésnek adott otthont a napokban a Gondozási Központ.

Somogyi Sándor alpolgármester köszöntötte a megjelent szépkorúakat, és szólt a nők megbecsüléséről, a családban betöltött fontos szerepükről. Az ünnepi hangulat Vincze Ari és Nagy Zoltán zenés műsorával teljesedett ki, amely Kompolt Község Önkormányzatának az ajándéka volt az idős hölgyek számára. A virágok átadása előtt még Sándor József is meglepte női nyugdíjas társait, erre az alkalomra írt versét szavalta el.

Az idősek is készültek az ünnepre - az őket köszöntőket vendégül látták, és baráti beszélgetéssel zárták az  ünnepet.
 
 
Maszkabál a kompolti gondozási központban
Maszkabál a kompolti gondozási központbanA farsang farkának legvégén, húshagyó kedden maszkabált tartottak a kompolti gondozási központban.

Az intézmény és a Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete közös szervezésében ide várták a község idősödő lakosságát.

Az álarcosok között megjelent a négy évszak: a Tavasz tündér, a Nyár asszonya, az Ősz anyó és a Hóember személyében. De láthattunk gésát, menyecskét, bohócot, kínai rizsföldről érkezőt, varázslót és örömlányt is a felvonulók között. A közönség a jelmezesek közül nem tudta kiválasztani a legjobbat, mert minden maskara a maga nemében utólérhetetlen jóra sikerült! Mindenki nyert - a közönség is: derűs perceket, vidám pillanatokat.

A farsang elengedhetetlen kelléke a fánk. Éppen ezért a rendezvény másik csúcspontja a fánksütő verseny volt. 12 nevezés érkezett - páratlanul jól sikerült, finom csemegékkel! A közönségre várt a feladat,hogy zsűrizze a beérkezett pályaműveket. A kóstolgatások során aztán bebizonyosodott, hogy ebben az esetben is mindenki győztes - úgy a pályázók, mint a kóstolgató szavazók.

A vidám összejövetelt az élő zene tette még hangulatosabbá, amelyet Tóth András nyugalmazott zenetanár szolgáltatott, aki maga is az egyesület tagságához tartozik. A fánkok elfogyasztása után következett a testmozgás: tánc, zene ének.

Reméljük, hogy a délután folyamán a program résztvevői elfeledték a mindennapok gondját, baját. Ha ez sikerült, akkor ismét elértük a célunkat: vidám, örömteli kikapcsolódási lehetőséget biztosítottunk a kompolti szépkorúaknak.
 
 
Nyugdíjas szervezetek találkozója
A Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete meghívására Kompoltra látogatott a nagyúti Andrássy Katinka Nyugdíjas Klub. A találkozónak a Gondozási Központ adott otthont.

A két község nyugdíjasai között régen látott – és talán már elfeledett – ismerősök találtak egymásra. A baráti hangulatú összejövetelen szóba került a szervezetek jövője, az együttműködés lehetősége, egymás kölcsönös segítése.

A nagyúti vendégek megtekintették a Gondozási Központ épületében helyet kapó Fleischmann örökséget bemutató emlékszobát is. A vendégek között olyan idős ember is volt, aki még együtt dolgozott Fleischmann Rudolffal, és saját élményét mesélte el az emlékszoba relikviái között.

A találkozón nyilvánvalóvá vált, hogy a két községhez tartozó idősödő korosztály hasonlóan gondolkodik, hasonló problémákkal küzd, és céljaik is hasonlóak. Éppen ezért remélik, hogy együttműködésük sikerrel jár!
 
Pótszilveszter a Gondozási Központban
Pótszilveszter a Gondozási KözpontbanA Gondozási Központ 2008-ban is várja a kompolti nyugdíjasokat!

Az év nyitó rendezvénye a Pótszilveszter volt, amely kitűnő hangulatával elvarázsolta a résztvevőket a mindennapokból, feledtetve a napi gondokat.

Tóth András nyugalmazott zenetanár élő zenéjére táncolhattak, énekelhettek a szépkorú résztvevők. Tréfás újévi köszöntő és tombola sorsolás színesítette a programot.
 

 
 
 
A Munkácsy-kiállításon
A Munkácsy-kiállításonA napokban a Kompolti Nyugdíjasok Egyesületének festészetet kedvelő tagjai meglátogatták az egri Zsinagóga Galériában kiállított Munkácsy-tárlatot. Az itt látható képek Pákh Imre amerikai üzletember gyűjteményéből származnak, amely a világ legjelentősebb magánkézben lévő Munkácsy-kollekciója.
A kiállításon látható 27 Munkácsy-festmény, egy Rippl-Rónai által készített Munkácsy-portré és egy Temple-kép Munkácsyról. Gazdagítják még a bemutatásra kerülő anyagot a Magyar Nemzeti Galériából származó Munkácsyhoz kapcsolódó dokumentációk is.
Az ide látogató maradandó élményhez jut - a kiállítás megtekintését szívből ajánljuk mindenkinek!
 
 
 
Angyal munka
Angyal munkaA kompolti nyugdíjasok megkezdték a karácsonyra való felkészülést. Az advent kezdetével nemcsak lelküket készítik fel az ünnepre, hanem saját kezűleg alkotott ajándékokkal várják a karácsonyt. A mézeskalács illata, a karácsonyi dalok, az ajándékok a szeretet ünnepének tartozékai –  ezek a kellékek már most megtalálhatók a Gondozási Központ mindennapjaiban.

Az adventi időszak nem telhet el az „adventi teadélután” nélkül sem, amelyre 2007. december 4-én 13:30-ra várja a Gondozási Központ a nyugdíjasokat.  Ezen a programon a vállalkozó kedvűek karácsonyi verseket szavalnak, közösen karácsonyi dalokat énekelnek, amelyhez az élőzenei kíséretet Tóth András nyugalmazott zenetanár szolgáltatja.  A találkozót a frissen sült alma illata teszi még hangulatosabbá.
 
További képeink galériánkban megtekinthető:
 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 91 - 105 / 109

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint