Legfrissebb hírek


Ma 2018. július 16. hétfő, Valter napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Miért kell többet fizetni a hulladékszállításért?

Ha lesz rá mód, ismét beépítik a támogatást a díjakba.

Több helybéli is panaszolta, hogy Kompolton duplája a szemétszállítási díj annak az összegnek, amit a vele „egybenőtt” Kálban és Kápolnán fizetnek a helyiek. Az okokról Balázs Zoltán polgármestert és a szolgáltatást végző cég, a Wolf Kft. ügyvezetőjét, Farkas Tibornét kérdeztük.

– Onnan kell kezdenem, hogy a falu szeméttelepének helyet adó ingatlan annak idején hosszú jogvita után került magántulajdonból köztulajdonba – mondta a település önkormányzatának vezetője. – Amikor ez tíz évvel ezelőtt megtörtént, a szükséges átalakítások elvégzése után szintén tíz esztendőre megkaptuk a működési engedélyt az egyébként ebből a szempontból jó fekvésű, külterületi, a község szélétől egy kilométerre lévő telepre. Ez az engedély azonban az idei év elején lejárt.
– A kényszerhelyzetben mi volt a következő lépés?

Bővebben...
 
Vita a hulladék-átrakóról - A két község határán épülne fel a létesítmény
A Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszerhez nyolcvan település csatlakozott. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőpapiban lesz majd a lerakó, illetve az égetőmű, szűkebb hazánkban pedig három átrakóállomás létesül, az elképzelések szerint Egerben, Hatvanban és Kompolton. Utóbbi község általános iskolájában nemrég indulatoktól sem mentes fórumot tartottak a tervekről.
 
Az előzmények része, hogy egy, a beruházást ellenző röpiratot is terjesztettek a településen. Ezt Pap Miklós jegyzi, aki szóvá teszi, hogy csak a Heves Megyei Hírlapból, egy más témával, a szemétszállítási díj drágulásával kapcsolatos cikkből értesültek az átrakó építésének szándékáról. Az állomás szerinte rossz helyen lenne a káli újtelep közvetlen szomszédságában, amely eddig a falu legújabb és legszebb része volt. Ráadásul a szállítás a részben lakott, részben most épülő kompolti újtelepen át történne.
Bővebben...
 
Amerikában jártak - Hatékony magánerős munkaközvetítés
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével április első felében tíz napra az Egyesült Államokba utazott a füzesabonyi térség három önkormányzati vezetője és két egri pedagógus.
 
Laminé Antal Éva füzesabonyi, Tóthné Szabó Anita mezőtárkányi, valamint Balázs Zoltán kompolti polgármesterek, illetve a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumból Nagyné Barczai Tünde igazgatóhelyettes és dr. Szerdahelyiné Hutter Angéla angol munkacsoport-vezető elsősorban az oktatási rendszer és az önkormányzatok kapcsolatát, a felnőtt- és átképzést, az agglomerációk és a kistérségek szerepét tanulmányozták. Megfordultak Washingtonban, továbbá Arkansas és Kentucky állam egy-egy kisebb városában, iskolákban, illetve az ottani – magyar kifejezéssel élve – „munkaügyi központokban”.
Bővebben...
 
Régóta várnak a szennyvízcsatornára - Védelemre szorul a vízbázis
A tavalyi év végén több érintett községben is falugyűlést tartottak, ahol ismét felmerült a hosszú évek óta húzódó probléma, a csatornázás ügye. Kompolt, Kál, Kápolna, Tófalu, Aldebrő és Feldebrő már a kezdetektől közösen gondolkodott a beruházás megvalósításán, ám erőfeszítéseiket ez idáig nem koronázta siker.
 
Az említett fórumokon pedig számosan szóvá tették, hogy szinte már mindenütt kiépül a teljes infrastruktúra, ám hozzájuk továbbra is csak a szippantós kocsi jár. És egyáltalán nem olcsón, hiszen tíz-tizenkét ezer forint egy forduló. S lassan a környéken nincs is hely, ahol fogadnák a szennyvizet, így további áremelkedés várható. Miként lehetséges az, hogy az elmúlt időszakban minden pályázati próbálkozás elbukott?
Bővebben...
 
Egyre szépülő faluközpont - Épül az újabb szogáltatóház

Elkészültek a kompolti faluközpontban építendő szolgáltatóház második ütemének tervei – tudtuk meg Somogyi Sándor alpolgármestertől. Ismeretes: a már megvalósult első ütemben három lakást és öt üzletet építettek, s ezeket azóta sikerült is eldani.

Továbbá a CBA áruház mellett piacteret alakítottak ki, amelyet folyamatosan látogatnak az árusok és a vásárlók.
A második ütemben újabb öt üzletet, négy lakást és egy irodát létesítenek az első szolgáltatóház szomszédságában.
Bővebben...
 
A szíve hozta Amerikából Kompoltra - Jean Rheaume angolra tanítja az iskolás gyerekeket
A szíve hozta Amerikából Kompoltra - Jean Rheaume angolra tanítja az iskolás gyerekeketNem éppen a szomszédból, az Egyesült Államokból, Massachusetts államból érkezett Kompoltra Jean Rheaume, akivel délutánonként az iskolában, angol szakkörökön találkozhatnak a diákok.
 
A tengerentúlon műszaki minőségellenőrzéssel foglalkozó amerikai férfit elsődlegesen a szíve hozta Magyarországra, s a szíve szerint maradna is.

Választottja, a helybéli származású Marika huszonöt évig élt az USA-ban, majd férje halála után hazaköltözött Kompoltra. Hogy az angol nyelvtudását karbantartsa, sokat internetezett, s a világháló segítségével ismerkedett meg Jean-nal is. A férfi, aki előzőleg sohasem járt Európában, viszont élénken érdeklődik a különböző kultúrák iránt, egyszer csak felkerekedett, elutazott Magyarországra.

Bővebben...
 
Szigorúak, de fejlesztenek - Többszáz milliót költöttek beruházásokra
A költségvetés tervezésekor azt láttuk, hogy a központi megszorító intézkedések hatásaként a 2007. évi forráshiány a negyvenmillió forintot is megközelítheti községünkben, amely viszonylag nagy intézményrendszert tart fenn – hangsúlyozta érdeklődésünkre Balázs Zoltán polgármester.
 
Szavai szerint nyilvánvaló volt, hogy ez így nem maradhat, ezért az intézményeket „átvilágították”, s több feladatot összevontak. Az önkormányzat által addig foglalkoztatott 68 ember közül 13-nak felmondtak, s úgy döntöttek, hogy a két községi konyha közül az óvodai nem, csak az iskolai működhet a jövőben. Egyébként a település tavalyi kiadásai meghaladták a 360 millió forintot.
Bővebben...
 
Anyagi sikereket is hozott a körjegyzőség - Együttműködnek a szomszédos települések
Magdáné Földi Sarolta jegyző asszonyt szinte mindenki ismeri Kompolton. A középiskola elvégzése után 1977-ben az akkor még közös tanácsnál kezdte a közigazgatási munkát.
 
A rendszerváltást követően, 1991-től a kompolti polgármesteri hivatalban számos területen kipróbálhatta tudását. Időközben elvégezte a pénzügyi és számviteli főiskolát, majd később, hogy jegyzőként dolgozhasson, az államigazgatási főiskolán is diplomát szerzett. Jelenleg körjegyzőként látja el Kompolt és Nagyút hivatali teendőit.
Bővebben...
 
Vigyázzunk közösen értékeinkre - Biztonságban élhetnek a kompoltiak

Dr. Kohári Péter rendőr őrnagy második esztendeje vezeti a füzesabonyi kapitányságot. Tizenhét település, közel negyvenezer lakos tartozik illetékességi területéhez. Itt húzódik az M3-as autópálya, a 3-as, a 31-es és a 33-as főút. Lapunk Kompolt közbiztonságáról kérdezte az őrnagyot.

– Mint ismeretes, a káli rendőrőrsöt az adott létszámmal már nem lehetett biztonsággal fenntartani, így annak megszűnése után az a döntés született, hogy a körzeti megbízotti hálózatot erősítsük meg. Így a helyi Faluházban egy körzeti megbízottat kezdtünk foglalkoztatni, akinek munkáját hamarosan segíti egy bűnügyileg jól képzett civilruhás nyomozó is – mondta a kapitány. – A környék szinte minden településén jelen vannak már a polgárőrök, ezért Balázs Zoltán polgármester úrral együtt gondolkodunk azon, hogy Kompolton is mielőbb életre hívjunk egy ilyen egyesületet. 

Bővebben...
 
Új óvodát építenének - Sok gyermek születik a községben
Miközben számos településen az oktatási intézmények bezárására, összevonására kényszerülnek a folyamatosan csökkenő gyermeklétszám miatt, Kompolton egy 891 négyzetméteres alapterületű új óvoda építését tervezi az önkormányzat.
 
Külön engedély alapján már most több gyermek jár az óvodába, mint amennyi eredetileg a férőhelyek száma volna, s a 2007-es 37-tel szemben az idén ősszel félszáz kicsit szeretnének beíratni szüleik. Az intézmény négy csoportjában jelenleg 109 aprósággal foglalkoznak a szakemberek – tudtuk meg Majdán Ferencné óvodavezetőtől.
Bővebben...
 
Kézimunka kiállítás nyílik a Gondozási Központban
2008. június 17-én nyílik meg a kézimunka kiállítás a Gondozási Központban. A kiállításon láthatóak a község nyugdíjasai által készített hímzett, szőtt és horgolt műalkotások.
 
A kiállított anyagok között megtalálhatóak a tardicionális, népművészeti alkotások – kalocsai, matyó, mezőségi, palóc terítők, párnák, blúzok. Láthatunk saját szövésű vászonra hímzett keresztszemest, azsúros és szálhúzásos munkákat, valamint saját tervezésű és kivitelezésű alkotásokat. A felsorolás korántsem tekinthető teljesnek - a  művek sokszínűsége és művészi gonddal történt elkészítése rabul ejti a szemlélőt. A kiállított anyagban zsűrizett munkák is láthatók. A kiállítás megtekinthető hétöznaponként  8 órától 15 óráig.
 
Simai Jenő előadása "Az I. világháború és a trianoni békekötés" címmel
Június 3-án kedden, 13 óra 30 perctől  Simai Jenő előadását hallgathatják meg "Az I. világháború és a trianoni békekötés" címmel a Gondozási Központban. Szerettel várják a téma iránt érdeklődőket.
 
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felében
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felében tíz napra az Egyesült Államokba utazott a füzesabonyi térség három önkormányzati vezetője és két egri pedagógus.
 
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felébenLaminé Antal Éva füzesabonyi, Tóthné Szabó Anita mezőtárkányi, valamint Balázs Zoltán kompolti polgármesterek, illetve a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumból Nagyné Barczai Tünde igazgatóhelyettes és dr. Szerdahelyiné Hutter Angéla angol munkacsoportvezető elsősorban az oktatási rendszer és az önkormányzatok kapcsolatát, a felnőtt- és átképzést, az agglomerációk és a kistérségek szerepét tanulmányozták. Megfordultak Washingtonban, továbbá Arkansas és Kentucky állam egy-egy kisebb városában, iskolákban, illetve az ottani - magyar kifejezéssel élve - "munkaügyi központokban". 
 
Utóbbiakkal kapcsolatban Balázs Zoltánnak az a legfontosabb tapasztalata, hogy nem hatékony állami keretek között működtetni ezeket a szervezeteket, helyesebb, ha a versenyszférához kötődnek. Egy olyan szegmensben van verseny, amire itthon talán még nem is gondolt senki. Az államok háromévente megpályáztatják a munkaügyi közvetítésre jelentkező cégeket, vállalkozásokat. A nyertesek feladata, hogy fogadják az álláskeresőket, komoly interjúkat készítsenek velük, a piaci igényeknek megfelelő tanfolyamokra, átképzésekre küldjék őket. Az adott cég csak akkor sikeres, csak akkor kap pénzt, ha hatékonyan közvetít. Gyakorlatilag  "végig fogják a kezét" a munkanél külinek, addig "viszik", amíg ál lást nem talál. A rendszerhe egyfajta monitoring is kapcsolódik, vagyis, utólag is figyelemmel kísérik a már dolgozó embereket, s ha probléma adódik, igyekeznek segíteni. Az álláskeresők mintegy kilencven százaléka el tud így helyez kedni. A munkaközvetítő vállalkozások mellett felügyelő bizottság működik, amely az adott állam, illetőleg a munka adók képviselőiből áll.
 
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével a hónap első felében
 
Balázs Zoltán, Tóthné Szabó Anita, Laminé Antal Éva, Nagyné Barczai Tünde és dr. Szerdahelyiné Hutter Angéla

Bővebben...
 
Nőnapi köszöntés
Nőnapi köszöntésNőnapi köszöntésnek adott otthont a napokban a Gondozási Központ.

Somogyi Sándor alpolgármester köszöntötte a megjelent szépkorúakat, és szólt a nők megbecsüléséről, a családban betöltött fontos szerepükről. Az ünnepi hangulat Vincze Ari és Nagy Zoltán zenés műsorával teljesedett ki, amely Kompolt Község Önkormányzatának az ajándéka volt az idős hölgyek számára. A virágok átadása előtt még Sándor József is meglepte női nyugdíjas társait, erre az alkalomra írt versét szavalta el.

Az idősek is készültek az ünnepre - az őket köszöntőket vendégül látták, és baráti beszélgetéssel zárták az  ünnepet.
 
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

Találatok 91 - 105 / 114

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint