Legfrissebb hírek


Ma 2018. szeptember 24. hétfő, Gellért és Mercédesz napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap arrow Közhírré tétetik...

Közhírré tétetik...
Álomból valóság PDF Nyomtatás E-mail
Amikor nagyon nehéz helyzettel kell megbirkóznunk, a munkában nem is lehetne jobb példánk, mint az államalapító király, Szent István.
 
István király ünnepén a független keresztény magyar állam, a független magyar királyság megteremtését ünnepeljük, és emlékezünk arra, hogy a mögöttünk álló ezer év alatt hol a függetlenségét, hol a kereszténységét, hol a magyarságát próbálták megrengetni Szent István államának.
 
István király bár a magyar államot megálmodó királyként él tudatunkban, az erősségei nagyon is a tettek voltak, az álom nem lett volna elég az erős alaphoz. Olyan erejű, fáradhatatlan tetteket vitt végbe, amelyek évszázadokon át biztosították, hogy Magyarország Európa szívében megmaradjon függetlenségében, kereszténységében, magyarságában. Tettek, amelyeket egy megszülető nemzet hite ösztönzött, és tettek, amelyek a megszülető nemzet hitét ösztönözték. Erő kellett a tettekhez akkor is, amikor még korántsem köszöntek vissza azonnal és mindennap sikerek, hiszen iszonyatos erőfeszítések, szakadatlan munka, elbizonytalanodást soha nem mutató döntések és az együttélés közös szabályainak fáradhatatlan megalkotása kísérték az államalapítás éveit. Magyarország a hit és az összetartozás ereje, s a tettek által született meg.
 
Úgy gondolom, ma is nagyon fontos, hogy merjünk belevágni, cselekedni, merjük megvalósítani az álmokat. Nálunk, itt Kompolton szerencsére a mi álmainknak a túlnyomó többségét sikerült is valóra váltani. S ahogy István idejében az országban, úgy itt is összefogásra volt ehhez szükség. Az összefogásnak, az „összezárásnak” rengeteg eredménye van. Bizonyítottuk, hogy jó úton megyünk. Így lehet élhetőbb egy település, így történhet meg például az, hogy egy szemétgödör helyén faluközpont épül.
 
Meggyőződésem, hogy az álmokból a tettek és az összefogás révén a jövőben is valóság lehet.

Balázs Zoltán
 
Segít a Gondozási Központ PDF Nyomtatás E-mail
A korábbi évekhez hasonlóan az idei esztendő is sok feladatot és megoldandó problémát hozott a Gondozási Központ számára, amely alapszolgáltatási feladatokat ellátó, személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmény.

2012. január 1-jétől a Tarna-menti Szociális Központ keretein belül működünk. A Tarna-menti Szociális Központ Aldebrő, Tófalu, Kápolna, Kompolt, Kál és Nagyút szociális ellátórendszerének szolgáltatóit tömöríti. A gesztori feladatokat Kál nagyközség végzi, az intézmény központja szintén Kálban található. A társulással feladataink nem változtak, továbbra is a Kompolton élő idősek segítését végezzük. A segítségnyújtásunk kiterjed a fizikális- és a mentális segítésre, valamint a hivatalos ügyek intézésére.


Bővebben...
 
Kompolti zöldséget a kompolti konyhára! PDF Nyomtatás E-mail
2013. július 29-én meghívásomra Mátraderecske polgármestere, Forgó Gábor előadást tartott, amelynek témája a településükön kiválóan működő Start munkaprogram volt. A derecskeiek abban a szellemben kezdtek neki 2010-ben a közös munkának, hogy visszatérnek a régi, jól bevált dolgokhoz, ahelyett, hogy a pénzpazarló, sokszor értelmetlen kiadásokkal tengődjenek egyik napról a másikra. Amellett, hogy a gázüzemű fűtés helyett mára már saját maguk által készített aprítékkal tüzelnek (persze nem ebben a 38 fokos kánikulában...), a konyhájuk is átállt az önellátásra. Több mint 100 malacot tartanak, 3 anyának már kicsinyei is születtek. A hús utánpótlás tehát a településen megoldott. A vágásérett jószágokat egy egri vágóhídon dolgozzák fel, és azt készítenek el belőle, amit kérnek. Zöldség- és gyümölcsszükségletüket a településen termelik meg, és szállítják önkormányzatuk konyhájára. Saját traktort és kisteherautót vásároltak a pályázaton elnyert pénzből, ezen kívül fóliasátrakat is építettek. Strandjukon a hamburgerben saját malacaikból készül a húspogácsa, és a zöldségfélék kertjeikből kerülnek frissen a vendégek elé. A korábbi veszteséges üzemeltetés helyett mára már jelentős nyereséggel működnek.
Bővebben...
 
Portré: Negyven év az óvodaügy szolgálatában PDF Nyomtatás E-mail
Augusztus 28-án lesz negyven éve, hogy a kompolti óvodában dolgozik Majdán Ferencné. Az önkormányzati képviselőként is tevékenykedő, s a településen mindenki által ismert Margó a nyugdíjba vonulás mellett döntött. Egyebek mellett eddigi sikereiről, a kompolti óvoda szellemiségéről és további terveiről kérdeztük.
Bővebben...
 
Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete: színes programok az időseknek PDF Nyomtatás E-mail
A Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete 2007-ben alakult, azzal az alapvető céllal, hogy a Kompolton élő nyugdíjasok részére szervezett formában szabadidős elfoglaltságot nyújtson. A programok összeállításánál figyelembe vesszük a tagok igényeit, és ügyelünk arra, hogy mindenki találjon olyan kikapcsolódási lehetőséget, ami az érdeklődési körének megfelelő.
Bővebben...
 
Óvodai hírek  a gyermekek és a felnőttek álma PDF Nyomtatás E-mail
A  2010 december 3-án átadott, Kölcsey út 1/A alatt működő óvoda egy igazi gyermekparadicsom: minden gyermek és óvodai dolgozó álma. A kiválóan megépített gyermekintézmény nagyon sok öröm forrása volt, s bízom benne, hogy az lesz a jövőben is az óvodahasználóknak.
 
Tágas, igényesen berendezett csoportszobák, öltözők és csak kevés óvodában található kivitelezésű fürdőszoba/mosdó áll a gyermekek rendelkezésére. A kicsik mozgásigényének kielégítésére, a mindennapi tornára terasz, térköves tér és gyönyörű tornaszoba biztosított. A tornaszoba a speciális összecsukható ajtók segítségével az aulával egybenyitva rendezvények megtartására alkalmas közösségi helyiséggé  alakítható. Az épület több helyiségében - a hallássérült emberek segítése céljából - „indukciós hurok” van elhelyezve, amely szinkrontolmácsolásra is alkalmas készülék.  Intézményünkben a különleges bánásmódot igénylő gyermekeket maximálisan felszerelt fejlesztő szobában szakemberek fejlesztik, de tag- és más óvodából is érkeznek felzárkóztatást igénylő gyermekek.
Bővebben...
 
Önkormányzati hírek PDF Nyomtatás E-mail
- Kompolt Község Önkormányzata és Nagyút Község Önkormányzata tavaly decemberi együttes ülésén döntött arról, hogy a Kompolt és Nagyút által üzemeltetett konyhákat közösen, intézményfenntartó társulás keretében működteti 2013. január 1. napjától kezdődően. Az új intézmény neve: Kompolt-Nagyút Gyermek és Szociális Étkezde, melynek székhelye továbbra is az általános iskola. Hozzátartozik a Gyermekkertész Óvodában Kompolton működő melegítőkonyha, valamint a Gyermekkertész Óvoda Nagyúti Tagintézményében telephelyként üzemelő főzőkonyha.
 
- A képviselő-testület döntése alapján 2013. január 1-től a hulladékszállítást nem az AVE Hevesi Városfenntartó Kft, hanem a – három árajánlatból a legkedvezőbb kiválasztása után – Kál Nagyközség Önkormányzata által fenntartott intézmény végzi. Az árak az előző évekhez viszonyítva kedvezőbbek. Az önkormányzat hulladékszállítással kapcsolatos ármegállapítási joga január 1-től megszűnt.
 
-Az önkormányzat 2012. január 1-től a Gondozási Központ által végzett feladatokat – szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás –, illetve 2013. január 1-től a gyermekjóléti szolgáltatást, a családsegítést a Kál, Kompolt, Kápolna, Nagyút, Tófalu és Aldebrő községekkel közösen alapított Tarna-menti Szociális Intézményfenntartó Mikrotársulás keretében látja el.
 
- Az új önkormányzati törvény hatálybalépésével a Kompolt-Nagyút Körjegyzőség megszűnt, helyette létrejött a Kompolti Közös Önkormányzati Hivatal, amely továbbra is Kompolt és Nagyút községek hivatali feladatait látja el. Január 1-vel létrejöttek a járási hivatalok, melyek hatásköröket vettek át a jegyzőktől. Ilyen többek között az ápolási díjra, a közgyógyellátásra való jogosultság mindkét esetben – kivétel az önkormányzat rendelete alapján méltányosságból megállapítható ápolási díj és közgyógyellátás –, a gyermekek védelembe vétele, ideiglenes hatályú elhelyezések, iskoláztatási támogatás megvonása stb. A Heves Megyei Kormányhivatal Füzesabonyi Járási Hivatala Kápolnán kirendeltséget működtet, míg Kompolton minden héten csütörtök délután ügyfélfogadást tartanak a lakossági ellátás érdekében.
 
- A képviselő-testület áprilisi ülésén a tehetséges, jól tanuló gyermekek támogatására megalkotta a Kompolti Tehetséggondozó Programról szóló rendeletét, amely alapján pályázatot lehetett benyújtani az önkormányzathoz. A pályázatok elbírálása megtörtént, a nyertesekkel a polgármester megkötötte a támogatásról szóló megállapodást.
 
Beszélgetés Balázs Zoltán polgármesterrel PDF Nyomtatás E-mail
„A bátraké a szerencse…”

A 2010-es választástól mostanáig terjedő időszak történéseiről, eredményeiről, sikereiről és esetleges problémáiról beszélgettünk Balázs Zoltán polgármesterrel. Szavai szerint a tények őt igazolták: a bátraké a szerencse… Kompolton mindenképpen.

Bővebben...
 
Négy éves a Kompolti Polgárőr Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
2013. augusztus 26-án lesz négy esztendeje, hogy megalakult a polgárőrség Kompolton. Az elmúlt években jelentős változáson esett át a magyarországi polgárőr mozgalom. Megszületett a polgárőrségről és a polgárőr tevékenység szabályairól szóló 2011. évi CLXV. törvény, mely átfogóan szabályozza a polgárőrök és a polgárőr egyesületek működését. A törvényi előírásoknak megfelelően a kompolti egyesület is együttműködési megállapodást kötött a hivatásos rendvédelmi szervekkel és működésünk mindenben megfelel a polgárőr törvény előírásainak.
Bővebben...
 
Wolf Dance Company PDF Nyomtatás E-mail
Az egyesület fő profilja a hip hop, show és látványtánc elemeket egyaránt tartalmazó sajátos stílus, emellett három éve az akrobatikus pompon oktatásával is bővült a szervezet tevékenysége. Csapataink többszörös országos bajnoki címmel büszkélkedhetnek különböző korosztályokban és kategóriákban is. Tehetségüket több városi és megyei szintű rendezvényen megmutatták már, nagy sikert aratva a nézők körében, hiszen műsorukban látványos akrobatikus elemek és pörgős, show jellegű koreográfiák szerepelnek.

Bővebben...
 
Tisztelt Kompolti lakosok! PDF Nyomtatás E-mail
A több mint 10 évvel ezelőtt elkezdődött „Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása” elnevezésű KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0031 azonosító számú projekt befejezéséhez közeledünk. Ez a beruházás nem indulhatott volna el a projektet érintő 6 település lakosságának összefogása nélkül. A több alkalommal kiküldött lakossági értesítéseknek, szórólapoknak köszönhetően szép eredményt értünk el, hiszen a lakosság 80%-a csatlakozott a Káli Kistérség Víziközmű Társulatához. Tudjuk, hogy a mai gazdasági helyzetben vannak családok, akiknek ezt az összeget is nehéz kigazdálkodnia. De amennyire lehet, toleráljuk kismértékű elmaradásokat. Ennek kapcsán a lakosság is próbálja az érdekeltségi hozzájárulást maradéktalanul megfizetni, mivel tökéletesen tudatában vannak annak, hogy a vízbázisunk veszélyeztetett a kezeletlen szennyvíz miatt. A kivitelezés ütemterv szerint történt, a kivitelező mindent megtett annak érdekében, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzon a lakosoknak. Ennek ellenére bizonyára felmerültek esetleges panaszok, javaslatok a lakosság részéről, melyet a kivitelező projektvezetői, a műszaki ellenőrök és polgármester úr azonnal megpróbált orvosolni.


Bővebben...
 

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint