Legfrissebb hírek


Ma 2019. február 16. szombat, Julianna és Lilla napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
nyiregyhazaallas.hu debrecenallas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Százhatvanmillió utakra - PÁLYÁZAT Közbeszerzés után nyáron kezdik a munkát PDF Nyomtatás E-mail
Százhatvanmillió utakra - PÁLYÁZAT Közbeszerzés után nyáron kezdik a munkátTervezett, több, mint 160 millió forintos útberuházásához kilencven százalékos pályázati támogatást nyert el a minap Kompolt önkormányzata.

Mint azt hírül adtuk, jelentős összegek odaítéléséről határozott Miskolcon megtartott múlt pénteki ülésén az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács (ÉMRFT). A vidékfejlesztési programot kiegészítő településfejlesztési pályázatok lehetősége kapcsán Heves megyében közel 906,5 millió forintot nyújtanak segítségként, összesen több mint egymilliárd forint értékű munkálatokhoz. A füzesabonyi térségből több önkormányzat is sikeresen szerepelt: útrekonstrukció címén több mint 44,7 millióban részesül Mezőszemere, Demjénben a művelődési ház bővítésére, útfejlesztésre 139,5 millió támogatást adott az ÉMRFT. A legnagyobb „szelet” Kompoltnak jutott, a falu az úthálózatának jobbá tételéhez csaknem 146 millió forintot kapott.
A felvételen egy régebbi útberuházás kivitelezése látható.
A település polgármestere, Balázs Zoltán elmondta: ebben a ciklusban már történt felújítás a Kossuth Lajos utcában, a Temető közben, a központban a faluház mögötti parkolóterületen, valamint a szolgáltatóház előtti szakaszon. Mindezekre körülbelül húszmillió forintot fordítottak ugyancsak pályázati támogatások felhasználásával. A képviselőtestület elhatározta: kiemelt feladatának tekinti az úthálózat korszerűsítését, hiszen ez nagyon fontos a helybéliek komfortérzete, életminősége szempontjából. A támogatási rendszerben időközben szerencsés változás következett be: az ide kapcsolódó pályázatokon a korábbi ötven százalék helyett most kilencven százalékos, európai uniós forrást is tartalmazó támogatottsági hányadot lehet elérni. Ráadásul nem csak magára a kivitelezésre, hanem a műszaki előkészítésre, tervezésre, engedélyeztetésre is szerezhető pénz. Erre alapozva 2009-ben egy átfogó, hozzávetőlegesen 160 millió forint értékű fejlesztésre készült az önkormányzat.
A tervek szerint a régi falurészen – ahol az idősellátást szolgáló gondozási központ is található – teljesen rekonstruálják a Széchenyi utat, illetve a Széchenyi és a Kossuth utak összekötő szakaszát, majd az új falurészen megtörténik a leginkább terhelt, forgalmas Petőfi és az onnan nyíló Zrínyi út teljeskörű felújítása. Az első telekosztás után már beépült lakóövezetben megépül az utolsó két hiányzó utca. Azon a területen pedig, ahol pályázati pénz segítségével 88 új építési telket létesítettek, az infrastuktúra részeként kiépítik az úthálózatot. Így, mondhatni, a múltat, a jelent és a jövőt is átöleli a nagyszabású program. A kiviteli terv most készül, a többi szükséges engedély már rendelkezésre áll. A település várhatóan áprilisban köthet szerződést a regionális fejlesztési tanáccsal, ezután közbeszerzési eljárás indul. A kilencven százalékos támogatás mellé a tíz százalék önerőt – 16 millió forintot – részben az önkormányzat pénztartalékából, részben a már meglévő, hosszú lejáratú fejlesztési hitelkeretből biztosítják. Júniusban-júliusban valószínűleg megkezdődhetnek a munkálatok.

kc: A járdákat is fel kívánják újítani

A faluvezető elmondása szerint a nyár folyamán lakossági segítséggel szeretnék felmérni a kompolti járdák állapotát is. Azokon a szakaszokon, ahol szükséges, még ebben az esztendőben megtörténik a járdafelújítás, amelyre saját erőből 500-800 ezer forintot szánnak, s remélik, számíthatnak a községben élők társadalmi munkájára is. Ugyancsak foglalkoznak a közvilágítás korszerűsítésével. Az Arany János úton a napokban egymillió forintért energiatakarékos, nagy teljesítményű izzókat szereltettek fel, s ilyenek kerülnek az általános iskola és a tornaterem parkolójához is.

*A támogatási rendszer kedvezően változott, több pénzt lehet nyerni.
 
< Előző

 
 
© 2019 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint