Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 22. hétfő, Előd napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Nem tört meg a fejlesztések lendülete KOMPOLT Új beruházások a községben PDF Nyomtatás E-mail

Nem tört meg a fejlesztések lendülete KOMPOLT Új beruházások a községben: óvoda, úthálózat, szennyvíz

Az idei évben is folytatódnak a fejlesztések Kompolton. Már az előző ciklusban komoly előrelépést jelentett a ravatalozó, az egészségház, az idősek otthona, az orvosi rendelő és az általános iskola felújítása.


Balázs Zoltán polgármester szavai szerint a mostani ciklus közepén örömmel jelenthető ki: sikerült megtartani azt az ígéretet, hogy a korábbi lendülettel és nagyságrendben fejlesztik tovább a települést. 2006. októberében már a választás másnapján útrekonstrukció kezdődött a községben, nem feledkeztek meg az intézményi beruházásokról és átadhatták a közel százmillió forintos költséggel megépített új faluházat. Most pedig, úgy tűnik, egy régi álom válhat valóra: a koros, több, mint százesztendős, nagyon rossz állapotú óvodaépület helyett egy újat építhetnek az Észak-Magyarországi Regionális Operatív Program (ÉMOP) keretéből elnyert 230 millió forintos pályázati támogatás segítségével.

Ide a jelenlegi iskola mellé, az iskola kertjébe, épülhet meg az új Óvoda, így egy oktatási centrum jön létre.

Ide a jelenlegi iskola mellé, az iskola kertjébe, épülhet meg az új Óvoda, így egy oktatási centrum jön létre.

Az "Új, korszerű óvoda építése Kompolton" elnevezésű projekt fontos eleme, hogy egy oktatási központot alakítsanak ki a településen – ezt egyébként a gyermeklétszám is indokolja. Ennek megfelelően az új, százhuszonöt férőhelyes, öt csoportszobás óvoda az iskola közvetlen szomszédságába, az iskola kertjébe kerül. A tíz százalékos önerő mellett összességében 255 millió forintból megvalósuló beruházás 18 millió forint értékben eszközbeszerzést is tartalmaz. A kétfordulós pályázatra benyújtott projekt első, körülbelül tíz hónapos előkészítő szakasza a különböző engedélyek, a szükséges tervek beszerzésére szolgál, az idei év jó része ezzel telik majd el. Leghamarabb az ősszel vagy jövő tavasszal kezdődhet el maga az építkezés.
Balázs Zoltán szólt arról is, hogy szeretnék folytatni az útfelújítási programot. Az ide kapcsolódó pályázatokon a korábbi ötven százalék helyett most kilencven százalékos támogatottsági hányadot lehet elérni, s erre alapozva 2009-ben egy átfogó, közel 150 millió forint értékű fejlesztésre készül az önkormányzat. A tervek szerint a régi falurészen teljesen rekonstruálják a Széchenyi utat, illetve a Széchenyi és a Kossuth utak összekötő szakaszát, majd az új falurészen megtörténik a Petőfi és az onnan nyíló Zrínyi út teljeskörű felújítása. Azon a területen pedig, ahol pályázati pénz segítségével nyolcvannyolc új építési telket létesítettek, az infrastuktúra részeként kiépítik az úthálózatot. Így, mondhatni, a múltat, a jelent és a jövőt is átöleli a nagyszabású program.
A polgármester akként fogalmazott: szenzációs hír, hogy a szakmai bírálóbizottságok támogatásra javasolták a szennyvízprojektet, amely Kompolt gesztorságával a környéken hat települést – a gesztor mellett Kált, Kápolnát, Aldebrőt, Feldebrőt és Tófalut – érint. A szintén kétfordulós pályázat első lépcsőjében csaknem 54 millió forintot nyert el a társulás. A támogatás az előzetes munkálatok 63 millió forintos nettó összköltségének 85 százalékát teszi ki. Az előkészítés keretében költenek például a részletes megvalósíthatósági tanulmány kidolgozására, elemzésekre. Amint ez lezajlott, tájékoztatni kívánják a lakosságot az anyagi vonzatokról, s arról, hogy mikor, milyen feltételekkel kezdődnek majd a munkálatok. A csatornahálózat és a kapcsolódó szennyvíztisztító telep kiépítése várhatóan mintegy bruttó 4,3 milliárd forintba kerül, ennek 85 százaléka lehet a támogatás. Szerencsére az igen nehezen, körülményesen beszerezhető építési és a vízjogi létesítési engedély már megvan, nem kell attól félni, hogy kicsúsznának az előkészítésre rendelkezésre álló időből.

kc: Nagyon hasznos az együttműködés

A tervek között szerepel a járdák és a vízelvezetők rendbe tétele is, mindamellett kijelenthető: az intézmények működtetése stabil lábakon áll, a minap elfogadott költségvetés minimális forráshiányt tartalmaz, ezt is igyekeznek sikeres pályázatok révén „kiváltani”. Rendkívül hasznosnak bizonyult a közeli Nagyúttal történő együttműködés, az óvodára és az iskolára vonatkozó oktatási társulás létrehozása, illetve a körjegyzőség kialakítása. A megállapítás mindkét településre érvényes.
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint