Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 15. hétfő, Teréz napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap arrow Szennyvízberuházás hírei arrow Együtt a környezetünk megóvásáért!

Együtt a környezetünk megóvásáért! PDF Nyomtatás E-mail
Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Tisztelt káli, kompolti, kápolnai, tófalui, aldebrői, feldebrői lakosok!

Ma már községeink lakói számára is szinte elképzelhetetlen, hogy ne vízöblítéses WC-t használjanak és korszerű fürdőszobákat, konyhákat alakítsanak ki. Ehhez igazodva az ellátó rendszereket, a csatornák is úgy kell kiépíteni, hogy a településeken keletkező szennyvizet minél előbb összegyűjtsék és lehetőleg egy korszerű szennyvíztisztítóba szállítsák, ott tisztítsák, ártalmatlanítsák, hogy ezzel is tudatosan óvjuk környezetünket.
Egy magyarországi háztartásban naponta átlagosan fejenként legalább 100 liter vizet használunk el. Megdöbbentőbb a kép, ha belegondolunk, hogy mindez nagyon értékes ivóvízzel történik és a keletkezett szennyvíz megfelelő elvezetése, tisztítása, ártalmatlanítása csak nagyon korszerű technológiával oldható meg.

A szép és pótolhatatlan - a jövő nemzedéke számára is felelőséggel megőrzendő - természeti értékeink, környezetünk megóvására, illetve a talajvíz és az ivóvízbázis elszennyeződésének megakadályozására, Kál, Kompolt, Kápolna, Tófalu, Aldebrő és Feldebrő községek példaértékű összefogással társulást hoztak létre, a hat település szennyvízcsatorna rendszerének kiépítésére, a szennyvíztisztítás megvalósítására.

A megvalósuló projekt várható összköltsége több mint három és félmilliárd forint, amiből csak tizenöt százalékot kell a hat település önkormányzatának finanszírozni, a többit az Európai Unió és a Magyar Állam biztosítja.

A hatékony, sikeres szervező és szakmai munka eredményeként a hatóságok, az illetékes kormányzati szervek a projektet megvalósításra érdemesnek ítélték, így a további operatív, tervezői stb. előkészítési folyamatra 63.166.666,-Ft költségkeretet fogadtak el, amely a 2009. február 5-én aláírt szerződésben került rögzítésre.
Most ennek az előkészítésnek a munkái vannak folyamatban, majd ezek befejezésével – várhatóan a nyár végén – kerülnek benyújtásra a Környezetvédelmi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságára felülvizsgálatra, minőségellenőrzésre, majd párhónap múlva a Biráló Bizottság elé, és ha minden fennakadás nélkül folytatható a projekt, akkor ez év végén, de lassúbb esetben legkésőbb 2010 első negyedévében megindulhat a kivitelezés.

A térségünkben megvalósuló legjelentősebb környezetvédelmi beruházás lehetővé teszi, hogy a hat településen megszűnjön a drága szippantós szennyvízszállítás, sokszor a mai állapotokhoz köthető bűzhatás, sőt a lakosság részéről is megspórolható a csatornázatlan területeket, a bekötés nélküli háztartásokat sújtó talajterhelési díj.

A projekt megvalósulása érdekében a gesztor – szervező – jogú státuszú szerepet Kompolt község Önkormányzata vállalta magára.

Az összefogás abban is megnyilvánul a jövőben, hogy a projekttel kapcsolatos, a lakosságot érintő információkról a hat település lakossága egységes tájékoztatást kap.

Bízunk abban, hogy mindenki megérti a beruházásnak a jelentőségét, hogy kiemelkedő eredménynek számít, hogy térségünkben ez a projekt valóra válhat, gyermekeink, a jövő nemzedéke érdekében is.

Bízva a hat település lakosságának és önkormányzatainak további jó együttműködésében, tisztelettel:

Tompa Vilmos Balázs Zoltán Dr. Berecz Kálmán Kerek József Farkas László Márton Gecse Mihály Gábor
polgármester polgármester polgármester polgármester polgármester polgármester
Kál Kompolt Kápolna Tófalu Aldebrő Feldebrő
Együtt a környezetünk megóvásáért!
 
< Előző

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint