Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 22. hétfő, Előd napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Kompolton méltán lehetnek büszkék PDF Nyomtatás E-mail
ÚTBERUHÁZÁS - Nagyon sokat dolgoztak a pályázat sikeréért, s a munka meghozta a várt eredményt. Uniós támogatással megyei szinten is kiemelkedő fejlesztés kezdődött tegnap a településen.
 
kompolt_utepites_4092.jpg

A tervezett több mint 160 millió forintos útberuházásához 90 százalékos pályázati támogatást nyert el még márciusban Kompolt önkormányzata az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanácstól (ÉMRFT). A vidékfejlesztési programot kiegészítő településfejlesztési pályázatok keretében a falu az úthálózatának jobbá tételéhez csaknem 146 millió forintot kapott. Pénteken délelőtt immár a kivitelezési munkálatok is megkezdődtek a településen, s ezt kisebb ünnepséggel köszöntötték. Az aszfaltozás a Széchenyi utcában indult, ott, ahol az idősellátást szolgáló gondozási központ is található. Az épületnél Fülöpné Bata Mónika, a gondozási központ vezetője üdvözölte a megjelenteket, majd Balázs Zoltán polgármester szólt arról, hogy a kompoltiak ismét büszkék lehetnek egy jelentős, megyei szinten is kiemelkedő fejlesztésre. A gazdasági válság ellenére sikerrel jártak, bár tudni kell, hogy nagyon sok szakmai munkába került a támogatás elnyerése. Ám fontos, hogy éljünk az európai uniós tagság nyújtotta lehetőségekkel, s használjuk ki a rendelkezésre álló forrásokat. Az útberuházással egyfajta ívet szerettek volna felrajzolni, hiszen az a régi falurésztől indul, és az újtelepen végződik. A talpon maradáshoz, a jövőképhez kellenek az ilyen jellegű fejlesztések.
 
Korózs Lajos, a füzesabonyi választókerület országgyűlési képviselője, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára azt hangsúlyozta: sokan irigykednek Kompoltra, leginkább azok, akik gyámoltalanok, ügyetlenek, nincs jövőképük. Ötlet pedig kell, mert a semmit nem lehet felújítani. Kompolton évekkel ezelőtt a település közepén egy szemétgödör volt, mára új centrumot, faluházat építettek, felújították az iskolát, most az utak következnek, és a folyamat nem zárult le, hiszen nyertek a csatornázási pályázaton, és az új óvoda építése is megkezdődhet, szintén támogatás segítségével.

Balázs Zoltántól megtudtuk: a közbeszerzési eljárás a múlt hónapban zárult le, a kivitelezői szerződést augusztus végén írta alá az öt érvényes pályázó közül a legolcsóbb ajánlatot tévő, nyertes Colas Építő Zrt. egri területi igazgatójával, Csufor Sándorral. A polgármester szavai szerint a községben ebben a ciklusban már történt felújítás a Kossuth Lajos utcában, a Temető közben, a központban a faluház mögötti parkolóterületen, valamint a szolgáltatóház előtti szakaszon. Mindezekre körülbelül húszmillió forintot fordítottak, ugyancsak pályázati támogatások felhasználásával. A támogatási rendszerben időközben szerencsés változás következett be: az ide kapcsolódó pályázatokon a korábbi ötven százalék helyett most kilencvenszázalékos, európai uniós forrást is tartalmazó támogatottsági hányadot lehet elérni. Ráadásul nemcsak magára a
kivitelezésre, hanem a műszaki előkészítésre, tervezésre, engedélyeztetésre is szerezhető pénz. Erre alapozva 2009-ben átfogó, hozzávetőlegesen 160 millió forint értékű fejlesztésre készült az önkormányzat.
 
kompolt_utepites_4099.jpg

A régi falurészen teljesen rekonstruálják a Széchenyi utat, illetve a Széchenyi és a Kossuth utat összekötő szakaszt, majd az új falurészen megtörténik a leginkább terhelt, forgalmas Petőfi, valamint az onnan nyíló Zrínyi út teljes körű felújítása. Az első telekosztás után már benépesült lakóövezetben megépül az utolsó két hiányzó utca is. Azon a területen pedig, ahol pályázati pénz segítségével 88 új építési telket parcelláztak, az infrastruktúra részeként kiépítik az úthálózatot.


Kompolt község úthálózatának fejlesztése, felújítása ÉMOP-3.1.3.-2008-0096
Kedvezményezett: Kompolt község önkormányzata
Kivitelező: Colas Építő Zrt. Eger
Tervező: Monaliza Bt. Füzesabony
Támogató szervezet: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Közreműködő szervezet: Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 145.803.574 Ft
Kivitelezés ideje: 2009. 09. 24 - 2009. 10. 31.

Ötlet pedig kell, mert a semmit nem lehet felújítani.

Erre a hivatkozásra kattintva megtekintheti a munkálatok megkezdésekor készült képeket.
Támogató szervezet: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség www.nfu.hu
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint