Legfrissebb hírek


Ma 2019. február 16. szombat, Julianna és Lilla napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap arrow Szennyvízberuházás hírei arrow Jelentős előrelépés a Káli Szennyvizelvezetés ügyében! Végre kiirható az épitési tender!

Jelentős előrelépés a Káli Szennyvizelvezetés ügyében! Végre kiirható az épitési tender! PDF Nyomtatás E-mail

Tájékoztató a Tanácsülésről és az azt követő sajtótájékoztatóról :

A Káli Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás augusztus 5-én, pénteken ünnepi hangulatú sajtótájékoztatót tartott az aldebrői szőlőhegyen, ahol többek között bejelentették, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség megküldte minőségbiztosítási jelentését, tanúsítványát, mely alapján elindítható a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás. Ezzel a lépéssel a Káli Kistérség szennyvízelvezetésének kiépítése zöld utat kapott. Az Európai Unió a közel nettó 4,2 milliárdos beruházás 85 százalékának biztosításával állt a fejlesztés mögé.

A hat település – Kál, Kompolt, Kápolna, Tófalu, Aldebrő, Feldebrő – alkotta önkormányzati társulás polgármesterei, és Herman István, a térség országgyűlési képviselője bizakodva tekintenek a jövőbe, ugyanis az NFÜ tanúsítvány kiadásával lezárult a beruházás embert próbáló adminisztrációs szakasza. A Támogatási Szerződés (amely szavatolja az unió 3,5 milliárdos hozzájárulását) tavaly év végi megkötését követően az elmúlt tíz hónapban szigorú minőségbiztosítási vizsgálatok zajlottak annak érdekében, hogy jogilag és szakmailag minden az előírásoknak megfelelően történjen a projekt teljes folyamata során. E vizsgálatok elmaradása, a megfelelő uniós és minisztériumi engedélyek, tanúsítványok (többek között a vízjogi létesítési engedély) hiánya ugyanis a pályázati pénzek csökkentésével vagy megvonásával is járhat, amely kockázatot az önkormányzati társulás a lakosság érdekében nem vállalhatta.

A többmilliárdos fejlesztés nélkülözhetetlen a terület infrastrukturális fejlődése és a megye vízbázisának védelme érdekében. Az összefogásban résztvevő 6 településből 3 település természetes talaja és vízbázisa ugyanis erősen veszélyeztetett a szennyvízcsatorna rendszer hiánya miatt kialakult, a talajba folyamatosan áramló szennyezőanyagok miatt (nitrit, nitrát, ammónium). Aggodalomra azonban nincs ok, ugyanis a zárt szennyvízrendszer kialakítása orvosolni fogja a problémát.

Balázs Zoltán, Kompolt polgármestere, a Társulás vezetője hangsúlyozta azt is: a beruházás tízezer ember hétköznapjait teszi komfortosabbá két éven belül, s emeli a térség négyezer ingatlanának értékét. Herman István országgyűlési képviselő hozzátette, hogy a példás térségi összefogás mellett az a tény is említésre méltó, hogy a lakosság hetven százaléka azonnal az ügy mellé állt, s anyagi áldozatot is hozott az egészségesebb környezetért. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy ez a kiemelten fontos program sok más programhoz hasonlóan elhúzódott, melynek okai az említett minőségbiztosítás mellett a közbeszerzési és uniós pénzek felhasználását szabályozó jogszabályok változása, és a minisztériumi átalakulások folyamata volt.

A Káli Kistérség nehéz időszakon van tehát túl, de mivel a beruházás előkészítésével minden rendben van, a hátralevő hónapok már nem okozhatnak gondot. A szennyvízelvezetést biztosító közel száz kilométer hosszú csatornahálózat, a tisztítómű megépítése és ennek jövőbeli üzemeltetése a munkahelyteremtésre is jótékony hatású lesz, mivel a megvalósításába szeretnék bevonni a helyi vállalkozásokat is.

Aldebrő, 2011. 08. 05.

sajtotajekoztato_01.jpg
Kattintson erre a hivatkozásra a teljes képgaléria megtekintéséhez >>

 
< Előző   Következő >

 
 
© 2019 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint