Legfrissebb hírek


Ma 2019. február 16. szombat, Julianna és Lilla napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap arrow Szennyvízberuházás hírei arrow A szennyvízberuházás legfontosabb eredményei és a következő lépések

A szennyvízberuházás legfontosabb eredményei és a következő lépések PDF Nyomtatás E-mail
A Káli Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás 2011. augusztus 5-i sajtótájékoztatóján a Káli Kistérség polgármesterei és Herman István országgyűlési képviselő összefoglalták a szennyvízberuházás elmúlt időszakban elért legfontosabb eredményeit és tájékoztatták a sajtó képviselőit a beruházás soron következő lépéseiről.

Ahogy a sajtótájékoztató összefoglalójában olvasható, 2011. augusztus 5-én, pénteken egy fontos előrelépést jelentettek be a hat település - Kál, Kompolt, Kápolna, Tófalu, Aldebrő, Feldebrő – alkotta önkormányzati társulás polgármesterei, és Herman István, a térség országgyűlési képviselője. A kivitelező kiválasztásához elkészített közbeszerzési dokumentációkhoz az NFÜ kiadta a minőségbiztosítási tanúsítványát,  mellyel lezárult a beruházás adminisztratív szakasza és megkezdődhet a kivitelező kiválasztása. Az önkormányzati társulás az elmúlt időszakot a beruházás lebonyolításához nélkülözhetetlen szakmai szereplők kiválasztására fordította. Megállapodást kötöttek azokkal a szakmai szervezetekkel, akik megfelelő referenciák bemutatásával bizonyították rátermettségüket arra, hogy egy tízezer embert érintő beruházást az elkövetkezendő két év során szakmailag támogassanak. A folyamatban kiválasztásra került a jogi közbeszerzési iroda, a könyvvizsgáló iroda, a lakosság tájékoztatásáért felelős PR- és kommunikációs iroda, a projekt zökkenőmentes lebonyolításáért felelős projektmenedzsment iroda, valamint folyamatban van a FIDIC mérnöki iroda kiválasztása.

A következő lépés az építési közbeszerzési eljárás kiírása, amely az NFÜ tanúsítvány megküldésével vált lehetségessé. Az eljárás keretében kiválasztják a kivitelezőket, akik felelnek a szennyvízhálózat kiépítéséért. Ez  70 km fővezeték, és  30 km elágazó vezeték kezelését jelenti. Külön eljárásban pályázhatnak a kivitelezők szennyvízcsatorna hálózat kiépítésére és a szennyvíztisztító telep kialakítására.

Az elmúlt időszak legfontosabb eredményei között említhető, hogy kiválasztásra kerültek a projektet támogató szakcégek és az NFÜ által kiadott tanúsítvány birtokában elindítható a kivitelező kiválasztására vonatkozó közbeszerzési eljárás. A Társulás eddigi tevékenysége a Közreműködő Szervezet és az NFÜ ellenőrzési, minőségbiztosítási rendszerének megfelelően történt.
Balázs Zoltán, Kompolt polgármestere, a Társulás vezetője reméli, hogy az előkészítő munkálatok már idén ősszel megkezdődhetnek.
Herman István országgyűlési képviselő hozzátette, hogy továbbra is számítanak a lakosság türelmére és támogatására, ugyanis a szennyvízrendszer kiépítése lakossági összefogás nélkül nem sikerülhet.
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2019 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint