Legfrissebb hírek


Ma 2019. február 16. szombat, Julianna és Lilla napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
nyiregyhazaallas.hu debrecenallas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Az óvoda, az iskola kiemelten fontos PDF Nyomtatás E-mail
KOMPOLTI FEJLESZTÉSEK Minden feltétel adott a jövő generáció magas szintű neveléséhez

A kompolti önkormányzat mindig nagy hangsúlyt fektetett a fejlesztésekre, különös tekintettel az iskolára, óvodára, hiszen a jövő kulcsa a gyermekekben rejlik.

Szilvás Krisztina
Az óvoda, az iskola kiemelten fontos

– Ez teremt alapot a jövőre, a kistelepülések sorsa a felnövekvő generáción múlik. Magas színvonalú oktatásuk, nevelésük érdekében mindent megtesz Kompolt vezetése – mondja Balázs Zoltán polgármester.
Kiválóan képzett pedagógusokkal, jó nevelési és tanprogrammal rendelkezik a község, az pedig már az önkormányzat dolga, hogy színvonalas, a modern kor követelményeinek megfelelő körülményeket biztosítson mindezekhez.
– Az elmúlt években közel 100 millió forintot költöttünk csak az iskolára – folytatja a polgármester. – Nagy gondot fordítunk a pedagógusaink továbbképzésére is.
Az önkormányzat az iskolával együtt sikerrel pályázott a TIOP 1.1.1/7. Intelligens Iskola programra, így a Kompolt – Nagyúti Általános Iskola 312 tanulója 13 millió 980 ezer 586 forint értékben jutott korszerű informatikai eszközökhöz: 31 számítógép, 8 laptopot, projektort és interaktív táblát tartalmazó tantermi csomag, 1 alkalmazási szerver, 2 wifi-csomag és 1 szavazócsomag megvásárlására nyílt lehetőség. Az augusztus 30-i átadón a 6/b-s tanulók Szuromi Jánosné vezetésével látványos bemutató órát is tartottak a korszerű eszközökkel.

– Az önkormányzat segítségével szinte évenként tudjuk az iskolát fejleszteni. 2006-ban megújult a külső: hőszigetelt nyílászárókat építettek be, az épület tetőszerkezete is új lett – sorolja Bata Dénes iskolaigazgató. – 2010-ben fűtéskorszerűsítést végeztünk. A felújításokkal együtt folyik napjainkban is a pedagógiai munka megújítása. Az iskola fokozottan segíti a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók beilleszkedését, oktatását. Javítani tudtunk a 84 halmozottan hátrányos helyzetű tanulónk tanulmányi és kulturális lehetőségein. Tanulóbarát osztálytermeket alakítottunk ki, új bútorokkal, dekorációkkal, fejlesztőeszközöket vásároltunk, ingyenes osztálykirándulásokat, színházi előadásokat valósíthattunk meg. Az elmúlt tanévben 6 millió forintot fordítottunk mindezekre. Idén az első osztályokban megvalósítottuk az iskolaotthonos oktatást, amely a szülők régi kérése. Zeneiskola, modern tánc, színjátszó szakkör egészíti ki az iskolán kívüli kínálatot. Ezek a fejlesztések, pedagógiai koncepciók is hozzájárultak ahhoz, hogy a gyereklétszám nagymértékű csökkenése az iskolánkat nem érintette.
Kiemelt célja volt az önkormányzatnak, hogy az óvodát is fejleszthessék. Az álom tavaly decemberben valóra vált: átadták, januárban pedig birtokba vették a gyerekek és nevelőik az új, korszerű, a XXI. századi követelményeknek megfelelő óvodaépületet, ahol tágas csoportszobák, esztétikus és kényelmes bútorok várják a gyerekeket, az újabb tevékenységekhez szükséges feltételrendszer pedig magasabb szintű életminőséget biztosít az óvodai életben. Az ötcsoportos intézménybe 125 kisgyerek jár.
– Pályázati pénzből, 95 százalékos támogatottsággal 260 millió forintból valósítottuk meg az óvodafelújítást – tájékoztat Balázs Zoltán.

– A megújult épület jó hatással van a gyermekek ízlésvilágára, környezetük védelmére inspirálja őket. Neves iparművészek szobrai, festmény, beltéri szökőkút, óriási akvárium, dísznövények fogadják az intézményünkbe lépőket – magyarázza Majdán Ferencné, a Gyermekkertész Óvoda vezetője. – Tágas tornateremmel rendelkezünk, ami ösztönzően hat a gyermekek mozgáskedvére. Mozgással jól fejleszthető a gyermekek idegrendszere, ami a sikeres iskolakezdés záloga. Mindezt gyermekjóga-vitamintorna, delakátó, tartásjavító és lábtorna alkalmazásával erősítjük. Az aula a tornaszoba összenyitásával tágas közösségi helyiséggé alakítható, ahol már az egri Harlekin Bábszínház előadására is nyílt lehetőség. A logopédiai szoba tükörfallal, a vizsgálószoba speciális ablakkal van ellátva. A folyamatosan bővülő sószoba sóhomokozójában való játék a felső légúti megbetegedések megelőzésében segít. Ezt kiegészítik a csoportszobákban elhelyezett légtisztító berendezések. Tagja lettünk az Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózatának, szerveztünk egészséghetet neves szakemberek és a szülők bevonásával. Óvodánk bizonyos szinten a térségben továbbképző központ szerepet is ellát. Az új épület adta lehetőségek megkönnyítik ezt: januártól már két kihelyezett felnőttképzés helyszíne volt intézményünk. Idén is megszerveztük a 4. Környezetvédelmi  versenyt a füzesabonyi kistérség óvodásai számára. Impozáns emlékparkot hoztunk létre az óvoda kertjében, ahol márványtábla jelzi a környezetvédelem fontosságát. Aktív részesei voltunk a TE SZEDD mozgalomnak, megtisztítottuk óvodánk környékét. A két nagycsoport májusban a Nyíregyházi Vadaspark és Óceonáriumban tanulmányi kiránduláson vett részt. Az új óvodában gyermek, dolgozó és szülő egyaránt nagyon jól érzi magát. A 2011/2012. tanévben a csoportok maximális létszámmal indultak, melyhez további igények párosultak. Vonzóvá vált a környező településen élők számára is óvodánk, a kompolti csodapalota.
Az óvoda, az iskola kiemelten fontos

Az iskolát és az óvodát Kompolt önkormányzata Nagyút önkormányzatával 2007 óta közösen működteti. Felismerték a települések, hogy együtt kell dolgozniuk, hiszen összefogva nagyobb előrelépésekre, fejlesztésre képesek. Mindez ahhoz is elengedhetetlen, hogy az itt nevelkedő gyerekek felnőve helyben maradjanak, biztosítva lássák településükön a saját gyermekeik jövőjét is. A fejlesztések a többi beruházás sikerével együtt annak is köszönhetők, hogy megfelelő tudással, képzettséggel és elhivatottsággal rendelkező szakemberek dolgoznak a település érdekében. Maga a polgármester immár 17 éve szenteli mindennapjait a község fejlesztésének. 1994 és 1998 között jegyző volt, majd polgármesterként kezdett dolgozni, tavaly októberben negyedszer választották meg a település vezetőjének. Mégis azt mondja, az elért sikerek nem elsősorban neki köszönhetőek, hanem annak az összefogásnak, amit az itt élő emberek részéről tapasztal.
– Az itt befektetett munka gyümölcse mindaz, amit a kollégákkal, a képviselő-testülettel és a lakossággal közösen elértünk – foglalja össze Balázs Zoltán.

Forrás: Heves Megyei Hírlap, 2011. október 13.
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2019 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint