Legfrissebb hírek


Ma 2019. február 16. szombat, Julianna és Lilla napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap arrow Szennyvízberuházás hírei arrow Összefoglaló Káli Szennyvízberuházás Alapcső Letétel

Összefoglaló Káli Szennyvízberuházás Alapcső Letétel PDF Nyomtatás E-mail
 Összefoglaló Káli Szennyvízberuházás Alapcső Letétel
A „Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása" elnevezésű KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0031 számú projekt építési munkálatainak kezdetét jelző Ünnepélyes Alapcső Letétel és az azt követő sajtótájékoztató összefoglalója.
 
Kál, 2012. április 4, 10.30 - A nemzeti környezetvédelmi stratégia kiemelten fontos része a termőföld, és a talajvíz bázis megóvása, amiért konkrét eszközökkel is fellépünk. – mondta Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár a Heves megyei Káli Kistérség szennyvízrendszerének kiépítését elindító Ünnepélyes Alapcső Letételen.

Régóta tudjuk, hogy a víz és a termőföld a legnagyobb kincseink, de azt csak mostanában kezdjük felismerni, hogy ezek a javak nem állnak korlátlanul rendelkezésünkre. – kezdte köszöntő beszédét Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára – Ezért szeretnék gratulálni Kál, Kompolt, Kápolna, Tófalu, Aldebrő és Feldebrő településeknek, hogy a mindennapok megélhetési gondjait félretéve összefogtak, és komoly anyagi áldozatot is vállaltak a térség talaj- és vízbázisának megóvását biztosító szennyvízhálózat kiépítéséért. A kezeletlen szennyvizű telkek esetében a talajterhelési díj jelentősen meg fog emelkedni a nemzeti környezetvédelmi stratégia részeként, így a beruházás a jelen érdekeit is szolgálja.

A Káli Kistérség szennyvízrendszerének kiépítése kétfordulós pályázati beruházásként indult 2009-ben, a térségi összefogással létrejött Káli Szennyvízelvezetési Önkormányzati Társulás kezdeményezésére. Balázs Zoltán, az önkormányzati társulás vezetője elmondta: a nettó 4,2 milliárd forint értékű beruházás megvalósításához 3,5 milliárd forint európai uniós támogatást nyert a Környezet és Energia Operatív Programból az önkormányzati társulás. Ehhez azonban kiemelten szigorú feltételeknek kellett megfelelni. Voltak nehéz pillanatok, de a mai napon, az építés elindulásával végre mosolyoghatunk. - zárta beszédét Balázs Zoltán.

A beruházás mind regionális, mind országos jelentőségét mutatja, hogy az Alapcső Letételen Dr. Illés Zoltán mellett tiszteletét tette Dr. Balás István, a Heves Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, Herman István, a térség országgyűlési képviselője, valamint Dr. Kaiser Tamás, az NFÜ elnöki tanácsadója.

Horváth László a sajtó kérdésére elmondta. – A beruházás támogatásával a megye infrastrukturális felzárkóztatását tartottuk szem előtt amellett, hogy munkahelyeket is teremtünk a régióban. A Káli Kistérség sikere Heves megye sikere is, hosszútávon pedig egész Magyarország boldogulását szolgálja.
Összefoglaló Káli Szennyvízberuházás Alapcső Letétel
Összefoglaló Káli Szennyvízberuházás Alapcső Letétel
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2019 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint