Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 22. hétfő, Előd napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Tisztelt Kompolti lakosok! PDF Nyomtatás E-mail
A több mint 10 évvel ezelőtt elkezdődött „Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása” elnevezésű KEOP-1.2.0/2F/09-2010-0031 azonosító számú projekt befejezéséhez közeledünk. Ez a beruházás nem indulhatott volna el a projektet érintő 6 település lakosságának összefogása nélkül. A több alkalommal kiküldött lakossági értesítéseknek, szórólapoknak köszönhetően szép eredményt értünk el, hiszen a lakosság 80%-a csatlakozott a Káli Kistérség Víziközmű Társulatához. Tudjuk, hogy a mai gazdasági helyzetben vannak családok, akiknek ezt az összeget is nehéz kigazdálkodnia. De amennyire lehet, toleráljuk kismértékű elmaradásokat. Ennek kapcsán a lakosság is próbálja az érdekeltségi hozzájárulást maradéktalanul megfizetni, mivel tökéletesen tudatában vannak annak, hogy a vízbázisunk veszélyeztetett a kezeletlen szennyvíz miatt. A kivitelezés ütemterv szerint történt, a kivitelező mindent megtett annak érdekében, hogy minél kevesebb kellemetlenséget okozzon a lakosoknak. Ennek ellenére bizonyára felmerültek esetleges panaszok, javaslatok a lakosság részéről, melyet a kivitelező projektvezetői, a műszaki ellenőrök és polgármester úr azonnal megpróbált orvosolni.


A csatornahálózat lefektetése és az átemelők közel 100%-ban elkészült. Az önkormányzati utak helyreállítása az eredeti állapothoz képest magasabb színvonalon készültek el. Kompolt község esetében ez a korábbi években elkezdett útfelújítási koncepciónak köszönhetően az önkormányzat pályázati, illetve saját forrás bevonásával valósította meg. Jelenleg folyamatban van az ingatlanok előtti károk helyreállítása.

Ezúton szeretnénk megköszönni a lakosság türelmét, és támogatását.

A házi bekötésekkel kapcsolatban fontos megemlítenünk, hogy ígéretünkhöz híven az ehhez szükséges csöveket és idomokat ingyenesen biztosítottuk. A próbaüzem kezdetéről időben fogjuk tájékoztatni a lakosságot, és nyomatékosan felhívjuk a figyelmüket arra, hogy addig a hálózatra való élesre kötés szigorúan TILOS!

Több tájékoztatónkban leírtuk már és szeretnénk még egyszer nyomatékosan felhívni a figyelmet arra, hogy azon ingatlantulajdonosok, aki ingatlantulajdonnal rendelkezik, de eddig nem csatlakozott a Víziközmű Társulathoz, a jelenleg érvényben lévő jogszabály, valamint a Víziközmű Társulat alapszabálya értelmében KÉNYSZERTAGNAK minősülnek, ami azt jelenti, hogy 400.000,- Ft érdekeltségi hozzájárulás megfizetéséről kap értesítést, nem fizetés esetén pedig az összeg behajtható, eredménytelenség esetén az ingatlanra terhelhető.

A fentieken felül amennyiben az üzemeltető átveszi a kész beruházást, ezeket a lakókat a 400.000,- Ft-on felül talajterhelési bírság megfizetésére is kötelezi, ami jelenleg a vízdíjon felül 1.200,- Ft/m³. A szolgáltató a talajterhelési bírságot a vízdíjjal együtt számlázza ki az érintett ingatlantulajdonosnak.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a Káli Kistérség Víziközmű Társulatának Intézőbizottsága nem szeretne ilyen kellemetlenséget okozni egyetlen családnak sem, ezért a csatornahálózat üzemeltetéséig további lehetőséget biztosít a Társulatba való belépéshez, ami azt jelenti, hogy továbbra is kedvezményesen, azaz a 30% állami támogatás igénybevételével fizethetik meg az érdekeltségi hozzájárulást. Ebben továbbra is segítséget nyújtok, mint a Víziközmű Társulat elnöke, a kompolti Faluházban, hivatali munkaidőben. (3356 Kompolt, Kápolnai út 2/D.)

További tájékoztatásért kérjük, hívják bizalommal a +36 80 205 258-as ZÖLD SZÁMOT, amely a Káli Kistérségen belül – és az egész 36-os vezetékes körzetben – ingyenes.


Nagy Imréné
Társulat Elnöke
 
< Előző

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint