Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 20. szombat, Vendel és Irén napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Óvodai hírek  a gyermekek és a felnőttek álma PDF Nyomtatás E-mail
A  2010 december 3-án átadott, Kölcsey út 1/A alatt működő óvoda egy igazi gyermekparadicsom: minden gyermek és óvodai dolgozó álma. A kiválóan megépített gyermekintézmény nagyon sok öröm forrása volt, s bízom benne, hogy az lesz a jövőben is az óvodahasználóknak.
 
Tágas, igényesen berendezett csoportszobák, öltözők és csak kevés óvodában található kivitelezésű fürdőszoba/mosdó áll a gyermekek rendelkezésére. A kicsik mozgásigényének kielégítésére, a mindennapi tornára terasz, térköves tér és gyönyörű tornaszoba biztosított. A tornaszoba a speciális összecsukható ajtók segítségével az aulával egybenyitva rendezvények megtartására alkalmas közösségi helyiséggé  alakítható. Az épület több helyiségében - a hallássérült emberek segítése céljából - „indukciós hurok” van elhelyezve, amely szinkrontolmácsolásra is alkalmas készülék.  Intézményünkben a különleges bánásmódot igénylő gyermekeket maximálisan felszerelt fejlesztő szobában szakemberek fejlesztik, de tag- és más óvodából is érkeznek felzárkóztatást igénylő gyermekek.
Az új intézmény vonzó a szomszédos településeken élők számára is, amelyet Kompolt földrajzi adottsága  tovább fokoz.
A gyermekeket öt csoportba helyeztük el 2013 szeptemberében, létszámuk 132 fő volt. Az egyes csoportokba a gyermekek életkor szerint kerülnek be, és felmenő rendszerben3- 4 évig ugyanazon három felnőtt neveli őket.
2009 szeptembere óta a – többször felülvizsgált –Gyermekkertész Helyi Óvodai Nevelési Program alapján folyik a gyermekek nevelése, iskolai életmódra történő felkészítése, képességeik kibontakoztatása, fejlesztése.
Nevelőtestületünk egységes véleménye az, hogy az ismeret akkor válik maradandóvá, ha a dolgokat a gyermek több érzékszerven keresztül ismeri meg: lát, hall, tapint, ízlel. A pedagógus dolga a megismeréshez hozzásegíteni, fejlesztő környezetet biztosítva. Ezen állításunkat neves pedagógiai szakemberek tudományos művei is alátámasztják.
Az óvodás gyermek gondolkodását a képi-cselekvő gondolkodás jellemzi. Ezt maximálisan figyelembe véve sok programot szerveztünk az említett nevelési elvek gyakorlatban történő alkalmazására. Ezt ötvözzük a környezetvédelemhez fűződő pozitív kötődésünkkel.

A 2013.szeptember 1-én hatályba lépő új Nemzeti Köznevelési Törvény az óvodák működését szabályozó alapdokumentumok módosítását írta elő: ilyen a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ), az Óvodai Házirend, valamint a Helyi Nevelési Program.
A nevelési programba több dolgot kellett beemelni. A jövőben ez nem jelent nehézséget, mert mind az egészséges életmódra nevelés, mind a környezettudatosságra nevelés óvodánkban már meglévő, és működő elem.
A 2013/2014-es tanévre 43 gyermek óvodai elhelyezését kérték a szülők. A két és féléves gyermekeket nem tudjuk felvenni, csak abban az esetben, ha a beírt létszámban változás történik például elköltözés miatt. Így 2013. szeptember 1-jén az óvodai létszám várhatóan 132 lesz.
A kiscsoportos gyermekek óvodai beilleszkedésének segítése céljából augusztus 21-től „Gólya viszi a fiát” címmel anyás beszoktatást szervezünk. Ezeken a napokon a gyermekek szüleikkel tölthetik el a délelőttöt az óvodában. A gyermekek érdekében javasoljuk a szülőknek, hogy a különböző szokások otthoni alakításával is tegyék könnyebbé a kicsiknek az első közösségi beilleszkedést.
2013. szeptember 2-án lesz az iskolai tanévnyitó ünnepség. Az első osztályos gyermekek reggel fél 8-kor az óvodában gyülekeznek, ahonnan hagyományainknak megfelelően a nyolcadikos diákok kísérik át őket az iskolába.
A nyár hátralévő részére minden kompolti lakosnak kellemes pihenést és időtöltést kívánok!    

Majdán Ferencné
óvodavezető
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint