Legfrissebb hírek


Ma 2019. március 21. csütörtök, Benedek napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap arrow Civil szervezetek

Nyugdíjas Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
KOMPOLTI NYUGDÍJASOK EGYESÜLETE
3356 Kompolt, Széchenyi út 16.
Tel.: 36/489-581
e-mail: \n Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez. Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
Bankszámlaszám: 61900088-03000085

Tisztségviselők: Fülöpné Bata Mónika elnök
Jávor Gézáné alelnök
Nagy Imréné titkár

2007. április 10-én községünkben megalakult a Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete. Egyesületünk célja a nyugdíjas emberek egészségének, fizikai és szellemi aktivitásának megőrzése, hozzásegítésük a minél tovább otthonukban történő életvitel fenntartásához.
A felvázolt cél megvalósítása érdekében az Egyesület kulturális, ismeretterjesztő, szórakoztató, kézműves-foglalkoztató programokat szervez és bonyolít le, valamint hagyományőrző tevékenységet végez, és érdekképviseletet lát el.

Egyesületünk a tagok által fizetett tagdíjból, valamint a részünkre juttatott támogató befizetésekből gazdálkodik.

Az Egyesület a Nyugdíjasok Klubjából alakult át nonprofit szervezetté. 2004-ben a Gondozási Központ kezdeményezésére a Nyugdíjasok Klubja újjá szerveződött. A tudatos közösségépítés a sokoldalú és színvonalas programokba történő bevonásra alapozott. A szervezett találkozók bensőséges hangulata, otthonossága egyre vonzóbbá tette az összejöveteleket. Napjainkban az egyesület tagsága több mint 50 főből áll.

Programok:
•    Névnapok közös megünneplése
•    Főzőcske, bográcsolás, közös nyársalás
•    Szervezett termékbemutatók
•    Ismeretterjesztő előadások
•    Irodalmi teadélutánok, ahol az egyesület tagjai az előadók
•    Generációk közötti ünnepi találkozások, az óvodások, iskolások köszöntő, vagy ünnepi műsora (Anyák napja, Karácsony)
•    Színházlátogatások
•    Kirándulások
•    Üdülési programok szervezése
•    Könyvkiadás
•    Kiállítások szervezése
 
Nyugdíjasok Egyesülete - Kompolt  Nyugdíjasok Egyesülete - Kompolt
 
 
 Nyugdíjasok Egyesülete - Kompolt
 
  Idősbarát Önkormányzat Díj

Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium és a Belügyminisztérium az Idősbarát Önkormányzat Díj adományozásával azt a célt tűzte ki, hogy az önkormányzatok idősekért vállalt cselekvő felelősségét elismerje, hozzájáruljon a helyi szintű aktív időspolitika megerősítéséhez, és a díjjal járó jutalommal a helyi idősügyi tevékenység segítéséhez.

2005. évben Kompolt volt az „Idősbarát Önkormányzat Díj” egyik nyertese – az országban mindössze hat önkormányzatot jutalmaztak ezzel a megtisztelő címmel.
A Díj elnyerésére benyújtott pályázat bemutatta a községben élő idős lakópolgárok gazdasági, szociális, demográfiai helyzetét, felvázolta a legfontosabbnak ítélt helyi idősügyi problémákat, szükségleteket, az Önkormányzat idősügyi alapelveit, koncepcióját, stratégiáját. A pályázatban ki kellett térni az Önkormányzat és Gondozási Központ 2004. évben végzett időseket érintő tevékenységére, az önként vállalt feladatokra, az idősek aktivizálását elősegítő közösségi  programokra.

Idősbarát Önkormányzati Díj

Balázs Zoltán – Kompolt község polgármestere – átveszi az „Idősbarát Önkormányzat Díjat” a Parlamentben.

Az Idősbarát Önkormányzat Díj nyertesének lenni nemcsak dicsőséget jelent, hanem kötelezettséget is! Morális kötelességünk idősügyi feladataink minél magasabb szintű ellátása, a szolgáltatások színesítése, a problémák hatékony megoldása. Természetesen ezeknek a kötelességeknek minden helyi közösségnek meg kellene felelni, de egy IDŐSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT esetében ez elengedhetetlen!

Kompolt Község Önkormányzata felismerte, hogy olyan időspolitikára van szükség, amely az egész élet során biztosítja a függetlenséget, a részvételt, a gondoskodást, az önmegvalósítást és a méltóságot. Helyi szinten tehetünk a legtöbbet az idős lakosság társadalmi aktivitásának, fizikai és intellektuális kapcsolódási lehetőségeiknek megőrzéséért.  


 
 

 
 
© 2019 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint