Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 20. szombat, Vendel és Irén napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Vigyázzunk közösen értékeinkre - Biztonságban élhetnek a kompoltiak PDF Nyomtatás E-mail

Dr. Kohári Péter rendőr őrnagy második esztendeje vezeti a füzesabonyi kapitányságot. Tizenhét település, közel negyvenezer lakos tartozik illetékességi területéhez. Itt húzódik az M3-as autópálya, a 3-as, a 31-es és a 33-as főút. Lapunk Kompolt közbiztonságáról kérdezte az őrnagyot.

– Mint ismeretes, a káli rendőrőrsöt az adott létszámmal már nem lehetett biztonsággal fenntartani, így annak megszűnése után az a döntés született, hogy a körzeti megbízotti hálózatot erősítsük meg. Így a helyi Faluházban egy körzeti megbízottat kezdtünk foglalkoztatni, akinek munkáját hamarosan segíti egy bűnügyileg jól képzett civilruhás nyomozó is – mondta a kapitány. – A környék szinte minden településén jelen vannak már a polgárőrök, ezért Balázs Zoltán polgármester úrral együtt gondolkodunk azon, hogy Kompolton is mielőbb életre hívjunk egy ilyen egyesületet. 

Járőreink mindig kérnek maguk mellé polgárőröket, jól tudnak együtt dolgozni. Vélhetően így lesz majd Kompolton is. Öröm arról is beszámolni, hogy megyénkben a mi körzetünkben a legmagasabb az együttesen adott szolgálatok száma.
– Amikor ide helyeztek, úgy gondoltam, első lépésként érdemes lesz jobban ellenőrizni a közúti forgalmat – folytatta az őrnagy. – Kiemelt, fokozott jelenléttel sikerült elérni például azt, hogy 116 százalékkal több ittas vezetőt szűrtünk ki, az elfogások száma közel 7 százalékkal nőtt, a kiemelt szabálysértőket pedig igyekeztünk „kivonni a forgalomból”. Egy korszerű sebességmérő eszközt is működtetünk, állandó ellenőrzéseket végzünk a térség minden településén. A lakossági észrevételekre, igényekre odafigyelünk, kiemelten kezeljük az egyes frekventált útszakaszokat. Számos településen nyugodtabbá vált így a közlekedés. Lényegesen nagyobb,
erősebb köztéri jelenléttel próbáljuk megelőzni a bajokat, nem eredménytelenül. Jellemző, hogy a lakásbetörések száma 45 százalékkal csökkent. Teljesen lecserélődött, megújult a gépjárműpark, minden járőrt felszereltek a ma csúcstechnikának számító Tetra rádióval. Maximálisan szükségünk van lakosság segítségére is, hiszen számos alkalommal megelőzhető lett volna a baj, ha jobban odafigyelnek egymásra. Az ismeretlen rendszámú autóknak írják fel az adatait, házalókat ne engedjenek be a lakásba, még akkor sem, ha egy bizonyos bankjegy sorszámát szeretnék egyeztetni – mert például ilyen trükkel csaltak ki egy idős hölgytől nemrégiben 300 ezer forintot. Ám ha megtörtént a baj, azonnal hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívót, és munkatársaink megkezdik az intézkedést – mondta befejezésül dr. Kohári Péter.

***
Az utóbbi időben jelentősen javultak a bűnügyi mutatók a füzesabonyi térségben. Olyannyira, hogy az érintett települések polgármesterei közös levélben mondtak köszönetet a rendőrségnek. Tizenhét település polgármestere vélekedett úgy, hogy dr. Kohári Péter kinevezése óta jelentős mértékű változás történt az általa irányított füzesabonyi kapitányságon. A polgármesterek szerint a rendőrvezető  szükségszerű és hatásos intézkedései nyomán születtek meg az elmúlt egy év pozitív eredményei. A rendőri jelenlét minden településen állandóvá és rendszeressé vált, amit a mindennapokban is érzékelnek. A lakosság azon része, amely híve a jogkövető magatartásnak, biztonságban érzi magát, mely nagyban köszönhető a jól felépített körzeti megbízotti hálózat jelenlétének és tevékenységének.

 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint