Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 20. szombat, Vendel és Irén napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Anyagi sikereket is hozott a körjegyzőség - Együttműködnek a szomszédos települések PDF Nyomtatás E-mail
Magdáné Földi Sarolta jegyző asszonyt szinte mindenki ismeri Kompolton. A középiskola elvégzése után 1977-ben az akkor még közös tanácsnál kezdte a közigazgatási munkát.
 
A rendszerváltást követően, 1991-től a kompolti polgármesteri hivatalban számos területen kipróbálhatta tudását. Időközben elvégezte a pénzügyi és számviteli főiskolát, majd később, hogy jegyzőként dolgozhasson, az államigazgatási főiskolán is diplomát szerzett. Jelenleg körjegyzőként látja el Kompolt és Nagyút hivatali teendőit.
– A körjegyzőség sokak számára ismeretlen fogalom. Mit kell értenünk alatta?
– Az önkormányzati törvény alapján az ezerfős lakosságszám alatti, megyén belüli, egymással határos települések az igazgatási feladataik ellátására körjegyzőséget alakíthatanak és tarthatanak fenn. Önálló hivatalt akkor hozhatnak létre, ha a képesítési követelményeknek megfelelő jegyzőt tudnak kinevezni. A költségvetési törvény szerint nem igényelheti az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatását az az önkormányzat, ahol a lakosságszám ezer alatti és körjegyzőséghez nem tartozik. Ennek megfelelően szomszédunk, Nagyút megtette az első lépést, hogy jöjjön létre egy ilyen jellegű együttműködés is a két település között. Korábban már az említett községgel közös intézményfenntartó társulást kötöttünk, ennek értelmében az iskola és az óvoda 2007. augusztusától társulási formában működik. Látván a nagyútiak a korrekt együttműködést, a körjegyzőséget is velünk szerették volna életre hívni. Ez immáron megvalósult, novemberben lesz egy esztendeje, hogy közösen dolgozunk. A körjegyzőség székhelye Kompolt, Nagyúton három ügyintéző látja el a feladatokat, én pedig szerdánként a helyi polgármester úrral, Tóth Gézával együtt tartok ügyeletet. A körjegyzőséggel elsősorban az én teendőim szaporodtak, hiszen két terület ügyes-bajos dolgait kell felügyelnem, két képviselő-testület ülésein kell részt vennem, nem beszélve a közös intézmények miatt az együttes ülésekről.
– A gyarapodó feladatok mellett ismereteim szerint szép sikerek is születtek az eltelt hét hónap alatt.
– Örömmel számolhatok be arról, hogy anyagi előnyökben is mérhető a körjegyzőség, hiszen Nagyúton a tavalyi év zárásakor nem volt hiány az önkormányzatnál, ami a korábbi esztendők gazdálkodását illetően nem mondható el, sőt nálunk, Kompolton is megmutatkoztak a pénzügyi sikerek. Komoly mértékben csökkent az adósságállományunk.
– Az újonnan alakult körjegyzőség részére kínálkoznak-e pályázati lehetőségek?
– Nemrégiben nagy kedvvel láttunk hozzá azon pályázat megírásához, amely révén lehetőséget kaptunk elavult számítógépparkunk lecserélésére. Kompolton és Nagyúton is idős technikai eszközökkel dolgozunk, ezek a gépek már egyáltalán nem biztonságosak, bármikor felmondhatják a szolgálatot. Négymillió forintnyi összegre pályáztunk, melyhez az önerőt, egymillió forintot a két önkormányzat arányosan biztosítja. Ebből korszerű számítógépeket, monitorokat, nyomtatókat, faxokat és fénymásolókat szeretnénk vásárolni.
– Sok hivatal küzd létszámgondokkal. Kompolton hogyan alakult a helyzet ezen a téren?
– A leépítés a mi hivatalunkat is elérte, több munkatárstól meg kellett válnunk. Az ő feladataikat szétosztottuk, valamennyien részt vállaltunk belőlük. Van egy kolléganőnk, aki január óta betegállományát tölti. Az ő munkáját is átvállaltuk, és reménykedve várjuk, hogy minél előbb visszatér közénk, természetesen gyógyultan. 
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint