Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 20. szombat, Vendel és Irén napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Szigorúak, de fejlesztenek - Többszáz milliót költöttek beruházásokra PDF Nyomtatás E-mail
A költségvetés tervezésekor azt láttuk, hogy a központi megszorító intézkedések hatásaként a 2007. évi forráshiány a negyvenmillió forintot is megközelítheti községünkben, amely viszonylag nagy intézményrendszert tart fenn – hangsúlyozta érdeklődésünkre Balázs Zoltán polgármester.
 
Szavai szerint nyilvánvaló volt, hogy ez így nem maradhat, ezért az intézményeket „átvilágították”, s több feladatot összevontak. Az önkormányzat által addig foglalkoztatott 68 ember közül 13-nak felmondtak, s úgy döntöttek, hogy a két községi konyha közül az óvodai nem, csak az iskolai működhet a jövőben. Egyébként a település tavalyi kiadásai meghaladták a 360 millió forintot.
A polgármester kiemelte: Kompolton az elmúlt időszakban erős, dinamikus fejlődés zajlott, pályázati támogatásokkal 2006-2007 folyamán mintegy 300 millió forintot költöttek beruházásokra, egyebek mellett a faluház megépítésére és az általános iskola felújítására. Célként fogalmazták meg, hogy a további fejlesztésekre csak részben lehetnek hatással a költségvetési nehézségek. Az új választási ciklus szerencsére útrekonstrukciókkal kezdődhetett, amelyeket szeretnének folytatni. Döntés született arról, hogy az újonnan kialakított építési telkeknél kiépítik az áram- és a gázhálózatot. A faluközpontban elkészült a szolgáltatóház, amelyben az üzletek mellett garzonlakások is helyet kaptak. A megmaradt iskolai konyha korszerűsítésére még a tavasszal körülbelül kétmillió forintot fordítottak. A környező településekkel közös feladat-finanszírozásról tárgyaltak, aminek eredményeképpen meg is született a körjegyzőség és az iskola-, illetve óvodafenntartó társulás Nagyúttal. Ez a lépés mindkét önkormányzat számára pénzügyi stabilitást eredményezett.
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint