Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 20. szombat, Vendel és Irén napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

A szíve hozta Amerikából Kompoltra - Jean Rheaume angolra tanítja az iskolás gyerekeket PDF Nyomtatás E-mail
A szíve hozta Amerikából Kompoltra - Jean Rheaume angolra tanítja az iskolás gyerekeketNem éppen a szomszédból, az Egyesült Államokból, Massachusetts államból érkezett Kompoltra Jean Rheaume, akivel délutánonként az iskolában, angol szakkörökön találkozhatnak a diákok.
 
A tengerentúlon műszaki minőségellenőrzéssel foglalkozó amerikai férfit elsődlegesen a szíve hozta Magyarországra, s a szíve szerint maradna is.

Választottja, a helybéli származású Marika huszonöt évig élt az USA-ban, majd férje halála után hazaköltözött Kompoltra. Hogy az angol nyelvtudását karbantartsa, sokat internetezett, s a világháló segítségével ismerkedett meg Jean-nal is. A férfi, aki előzőleg sohasem járt Európában, viszont élénken érdeklődik a különböző kultúrák iránt, egyszer csak felkerekedett, elutazott Magyarországra.

Jean szavai szerint az első perctől kezdve szereti az itteni életet. Jól érzi magát Kompolton, vonzó számára a vidéki atmoszféra, a csendesség. Megérkezése óta számos barátot szerzett. Úgy érezte, helyes lenne, ha a kedves fogadtatásért cserébe valamit ő is adna a közösségnek. Bár soha nem volt pedagógus – legfeljebb előadásokat tartott kinti munkahelyén a kollektívának –, önkéntesen vállalta az iskolai nyelvoktatást. A többségükben angolt tanuló gyerekekkel megértik egymást – ez persze muszáj is, hiszen Jean nem beszél magyarul –, a diákok nagyon kedvesek hozzá. Az oktatási intézmény vezetői, pedagógusai is sokat segítenek.
Nem mellesleg egy ilyen munka arra is lehetőséget teremt, hogy az amerikai vendég hivatalosan meghosszabbíthassa itt-tartózkodásának idejét. Jean Rheaume szándéka az, hogy állást találjon nálunk, s áttelepedjen Magyarországra. Szépnek találja Kompoltot, de nagyon tetszik neki a közeli megyeszékhely, Eger is.
Massachusetts fővárosára, Bostonra emlékezteti.
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint