Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 20. szombat, Vendel és Irén napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Régóta várnak a szennyvízcsatornára - Védelemre szorul a vízbázis PDF Nyomtatás E-mail
A tavalyi év végén több érintett községben is falugyűlést tartottak, ahol ismét felmerült a hosszú évek óta húzódó probléma, a csatornázás ügye. Kompolt, Kál, Kápolna, Tófalu, Aldebrő és Feldebrő már a kezdetektől közösen gondolkodott a beruházás megvalósításán, ám erőfeszítéseiket ez idáig nem koronázta siker.
 
Az említett fórumokon pedig számosan szóvá tették, hogy szinte már mindenütt kiépül a teljes infrastruktúra, ám hozzájuk továbbra is csak a szippantós kocsi jár. És egyáltalán nem olcsón, hiszen tíz-tizenkét ezer forint egy forduló. S lassan a környéken nincs is hely, ahol fogadnák a szennyvizet, így további áremelkedés várható. Miként lehetséges az, hogy az elmúlt időszakban minden pályázati próbálkozás elbukott?
A társulás gesztori szerepét Kompolt vállalta. Balázs Zoltán polgármester elmondta: valóban jó ideje sikertelenül igyekeznek pénzt szerezni elképzeléseik megvalósításához. Ennek az egyik oka az, hogy az eltelt esztendőkben az ország saját forrásai meglehetősen szűkösek voltak az ilyen jellegű beruházásokra, akadt év, amikor például országos szinten összesen csak tízmilliárd forint állt rendelkezésre a célra. Most „megnyíltak az európai uniós kapuk”, jóval több forrás áll rendelkezésre, s az érintett települések vezetői nem is tétlenkedtek. A Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) első körére 2007. november 12-i határidővel lehetett benyújtani a pályázatot, s ez meg is történt. Balázs Zoltán úgy véli: szakmailag nagyon alapos pályázati anyagot tudtak ezúttal összeállítani. Hivatkoznak egyebek mellett a hat falu – időközben környezetvédelmi vizsgálatokkal igazolt – veszélyeztetett ivóvízbázisára is. Az anyagukat befogadták, de hiánypótlásra szólították fel őket, amit azóta elvégeztek. Idén tavasszal megszületett a szakhatóságok vízjogi létesítési engedélye, a veszélyeztetett vízbázisról is megvan a határozat. Ezeket a dokumentumokat csatolták az immár a második körös elbíráláson lévő pályázathoz.
 
Egyébként összességében egy 4,4 milliárd forintos nagyságrendű beruházásról lenne szó, amely magában foglalja egy 500 millió forintos szennyvíztisztítómű megépítését. A polgármester szavai szerint bíznak abban, hogy már 2009-ben elnyerhetik a szükséges összeget, hozzá kell tenni azonban, hogy az Európai Unió az elbíráláshoz megfogalmaz egyes ajánlásokat. Ezek közé tartozik például az is, hogy előnyben kell részesíteni a tizenötezer lakosnál többet számláló települési közösségek, agglomerációk szennyvízberuházási terveit. Kompolt és a másik öt község lélekszáma nem sokkal haladja meg a tízezret. Csapdahelyzetet jelent, hogy az úgynevezett kis pályázatokhoz túl nagyok, a nagyokhoz viszont kicsik. Balázs Zoltán azonban – éppen a kellő szakmai előkészítés, a védelemre szoruló vízbázis miatt – így is bizakodó.
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint