Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 20. szombat, Vendel és Irén napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Amerikában jártak - Hatékony magánerős munkaközvetítés PDF Nyomtatás E-mail
Az amerikai kormány meghívására, az USA budapesti nagykövetségének segítségével április első felében tíz napra az Egyesült Államokba utazott a füzesabonyi térség három önkormányzati vezetője és két egri pedagógus.
 
Laminé Antal Éva füzesabonyi, Tóthné Szabó Anita mezőtárkányi, valamint Balázs Zoltán kompolti polgármesterek, illetve a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumból Nagyné Barczai Tünde igazgatóhelyettes és dr. Szerdahelyiné Hutter Angéla angol munkacsoport-vezető elsősorban az oktatási rendszer és az önkormányzatok kapcsolatát, a felnőtt- és átképzést, az agglomerációk és a kistérségek szerepét tanulmányozták. Megfordultak Washingtonban, továbbá Arkansas és Kentucky állam egy-egy kisebb városában, iskolákban, illetve az ottani – magyar kifejezéssel élve – „munkaügyi központokban”.
Utóbbiakkal kapcsolatban Balázs Zoltánnak az a legfontosabb tapasztalata, hogy nem hatékony állami keretek között működtetni ezeket a szervezeteket, helyesebb, ha a versenyszférához kötődnek. Egy olyan szegmensben van verseny, amire itthon talán még nem is gondolt senki. Az államok háromévente megpályáztatják a munkaügyi közvetítésre jelentkező cégeket, vállalkozásokat. A nyertesek feladata, hogy fogadják az álláskeresőket, komoly interjúkat készítsenek velük, a piaci igényeknek megfelelő tanfolyamokra, átképzésekre küldjék őket. Az adott cég csak akkor sikeres, csak akkor kap pénzt, ha hatékonyan közvetít. Gyakorlatilag „végig fogják a kezét” a munkanélkülinek, addig „viszik”, amíg állást nem talál. A rendszerhez egyfajta monitoring, ellenőrzés is kapcsolódik, vagyis, utólag is figyelemmel kísérik a már dolgozó embereket, s ha probléma adódik, igyekeznek segíteni. Az álláskeresők mintegy kilencven százaléka el tud így helyezkedni. A munkaközvetítő vállalkozások mellett felügyelőbizottság működik, amely az adott állam, illetőleg a munkaadók képviselőiből áll.
Tóthné Szabó Anita főként azt értékelte, hogy az oktatás ügyét milyen gazdagon, „bőséggel” kezelik a tengerentúlon. A felnőttképzés példája is megszívlelendő, hiszen segélyek osztása helyett intézményeket finanszíroznak. Talán az egyik legnagyobb tanulság, hogy egy vezetőnek valóban menedzser-szemléletűnek kell lennie, s nagyobb biztonsággal hozzá kell merni nyúlni a problémákhoz.
Laminé Antal Évának nagyon tetszett az amerikai mentalitás, az, hogy mennyire vállalkozásbarát a társadalom, s hogy lényegesen kisebb a bürokrácia a magyarországinál. A képzési rendszer sokkal rugalmasabb a miénknél, igaz, jóval több pénz is jut ilyen jellegű célokra. A gazdaság egyik motorja, hogy folyamatos a kapcsolat a munkáltatók és a munkavállalókat közvetítő cégek között.
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint