Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 20. szombat, Vendel és Irén napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Példaértékű idősgondozás Kompolton - Jó helyre került az idősbarát önkormányzat díja PDF Nyomtatás E-mail

Fülöpné Bata Mónika, a kompolti Gondozási Központ vezetője immáron ötödik esztendeje gondoskodik munkatársaival együtt a település időseinek ellátásáról. Szavai szerint a kompolti nyugdíjas korosztály szociális ellátására vállalkoztak.

Ennek keretében biztosítanak például étkeztetést, amit negyvenegyen vesznek igénybe. A házi segítségnyújtás huszonnégy főnek ad biztonságot, míg az idősek nappali ellátását huszonöten igénylik.
– A faluban a legtöbben ezeket az ellátási formákat ismerik, de számos más területen is szívesen segítünk – folytatta Mónika. – A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy egyre nagyobb a szükség az idősekkel való törődésre.

Az életkori határok kitolódása, a nagycsaládok megszűnése, a fiatalabb korosztály fizikai távolsága, az anyagi lehetőségek szűkülése, a munkanélküliségtől való félelem sokak számára nem teszi lehetővé az idős hozzátartozókkal történő foglalatoskodást. Ezért a Gondozási Központ munkatársai megpróbálnak egyre nagyobb terhet levenni az idős rászorulók, illetve a családtagok válláról. Szívesen segítünk a lakás takarításában, a mosásban, a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében. Az ágyban fekvő emberek mozgatása, fürdetése, borotválása, pelenkázása is hozzátartozik a vállalásainkhoz, de a nyugodt beszélgetés, az egyéb ügyek intézése szintén szerepel a palettánkon. A haldoklókkal való foglalkozás nehéz és fájdalmas óráit is szakemberekkel tudjuk biztosítani.
A központ vezetője hangsúlyozta: mára egyre nehezebb bejutni az úgynevezett bennlakásos otthonokba, intézetekbe, nem beszélve a komoly térítési díjakról. Ezért az alapellátásban egyre kiemeltebb feladat, hogy saját otthonukban élhessenek a szépkorúak. Ehhez Kompolton minden adott. A központban keddenként a „Nyitott kapu” program keretében várják az idős helybélieket. Nagyon fontos a testi-szellemi frissesség megőrzése, így hát erre különös gondot fordítanak. Foglalkozásaik arra irányulnak, hogy egészségesebben, nyitottabban tölthessék napjaikat a kompolti idősek otthonaikban.
Azt, hogy a fentiekről nem csak beszélnek a településen, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy két évvel ezelőtt elnyerték az Idősbarát Önkormányzat díjat.
 

szolgáltatás megnevezése

térítési díj összege

étkeztetés

helyben fogyasztással

317 Ft

elvitellel

317 Ft

kiszállítással

377 Ft

házi segítségnyújtás

az ellátott otthonában

300 Ft/óra

az ellátott otthonán kívül

0 Ft

nappali ellátás

étkezéssel

317 Ft

étkezés nélkül

0 Ft

 


 
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint