Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 22. hétfő, Előd napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Egyesületben a községi nyugdíjasok - Mozgalmas élet, programok, múltidéző teadélutánok PDF Nyomtatás E-mail
Az elmúlt év nyaráig klub keretében találkoztak egymással rendszeresen a kompolti idősek, majd a szervezeti formában átalakulás következett be: létrejött a Kompolti Nyugdíjasok Egyesülete.
 
Így immár jóval több pályázati lehetőség nyílott meg előttük, különféle támogatásokat szerezhetnek, a beszedett tagdíjakból pedig fedezhetik a pályázatoknál megkívánt saját erőt – tudtuk meg Nagy Imrénétől, az egyesület vezetőségi tagjától. Persze már a klub is jól működött, az egyesület pedig folytatja a hagyományokat. Mozgalmas az élet, közös névnapokat ünnepelnek, együtt kirándulnak, járnak színházba és kiállításokra a tagok. Megfordultak a budapesti Operettszínházban és az egri Munkácsy-tárlaton is.

A nagyobb ünnepeket rendre megtartják a helyi gondozási központban: készülnek az adventre, a karácsonyra, a szilveszterre, farsangolnak és húsvétolnak, s legutóbb például az óvodások Anyák napján adott műsorát élvezhették. A két-három évvel ezelőtti húszfős létszám mára közel ötvenre bővült, ezzel párhuzamosan nagyobb lett a gondozási központban rendelkezésükre álló tér. Szerencsére az önkormányzat – amelyet nem véletlenül tüntettek ki pár esztendeje az Idősbarát díjjal – is szívén viseli a szépkorúak sorsát. Rendszeresen tájékoztatják a nyugdíjasokat a község életéről, a helyi döntésekről, s meglepetésként ajándékkal is szolgálnak nekik: ez a közelmúltban egy operettműsor volt.
Ugyancsak gyakoriak, hetente ismétlődnek az úgynevezett „múltidéző teadélutánok”, amelyek voltaképpen hangulatos beszélgetések az elmúlt idők történéseiről. Az egyesület adta ki a helybéli nyugdíjas alkotó, Sándor József „Az első harminckettő” címet viselő verseskötetét. A költőnek most látott napvilágot második, „Csonkolt szárnyú sólyom” című könyve, amely már hetvennégy verset tartalmaz. A kötetből negyven darabot az egyesületnek ajándékozott. De az egyesület kiadásában jelent meg Pörge E. Sándor és Jávor Gézáné Győri Éva közös műve, az „Elektronikus levelek a nagymamának” című könyv is.
Nagy Imréné tájékoztatása szerint a nyári elképzelések között nyársalás, bográcsolás szerepel, s terveztek egy közös nagyszülő-unoka programot is, amikor a gondozási központba a nagyik behozzák ismerkedésre az unokáikat. Ezentúl is megtartják negyedévente az addig „összegyűlt” névnapokat és vidáman hallgatják Tóth András zenepedagógus és neje, Margitka kitűnő műsorát.
R.M.
 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint