Legfrissebb hírek


Ma 2018. október 22. hétfő, Előd napja van.

Szennyvízberuházás hírei
Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Helyi Önkormányzat
Intézményeink
Video
Civil szervezetek
Dokumentumtár
Fleischmann örökség - emlékszoba
Szennyvízberuházás hírei
Kompolti Polgárőr Egyesület
Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Nagyút
Elérhetőségek
Közhírré tétetik...
Linkek
Partnereink
Önkormányzat
Közadatkereső
Képviselő testület
Közérdekű adatok
Ügyintézés
Bizottságok
Elérhetőségek
Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) telepítése
Nyilvántartások
Polgári peres elektronikus formanyomtatványok
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogunk szakmai témákban frissül: álláskeresésről, szálláshelyekről, érdekességekről olvashat az IzesBorokHaza.hu blogon! salgotarjanallas.hu gyongyosallas.hu kupon EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu KaposvarAllas.hu SzekszardAllas.hu GodolloAllas.hu SzolnokAllas.hu hírlevél PecsAllas.hu
Közadattár
Magyar Államkincstár
Sablonválasztó
kompolt
Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása és szennyvíztisztítása KEOP-7-1.2.0.-2008.0189
Google PageRank

 


Kezdőlap

Az iskolából minden végzőst felvettek - Kulturális rendezvények, versenyek, táborok PDF Nyomtatás E-mail
Az elmúlt tanévtől Kompolt és Nagyút önkormányzati társulásában működtetett, körülbelül háromszázötven gyermek által látogatott általános iskolát 2006-ban újították fel, azóta pedig más változás is történt.
 
Az iskolából minden végzőst felvettek - Kulturális rendezvények, versenyek, táborok Mivel az óvoda konyhája megszűnt, az iskolai konyhát körülbelül kétmillió forintos beruházással át kellett alakítani, s most innen látják el az ovis és az iskolás gyerekeket, valamint az étkeztetést igénybe vevő idős embereket is – mondta érdeklődésünkre Bata Dénes, az oktatási intézmény igazgatója. Hozzátette: a költségvetési racionalizálással hat és fél álláshely szűnt meg náluk, az eltávozottak közül hárman nyugdíjba vonultak.
Kompolton működik a tiszabábolnai székhelyű Líra Zeneiskola helyi tagozata. A kínálatban eddig zongora, hegedű és a fúvós hangszerek szerepeltek, újdonságnak számít a palettán a gitároktatás. Bata Dénes szavai szerint a zenei képzés iránt hatvan-hetven diák érdeklődik. Ugyancsak sikeres a Wolf Tánciskola, ahová alsósok, felsősök, de még középiskolások is járnak. A moderntánc-csoport sok országos versenyen megfordul, általában dobogós helyeken végeznek.
Az idén is számos kulturális rendezvénynek adott helyet az intézmény – hangsúlyozta az igazgató. Kihelyezett előadást tartott az egri Harlekin Bábszínház, rendhagyó irodalomórára várta a gyerekeket Horváth Ferenc színművész, s fellépett például Bodnár Attila és Papp Rita is. Sok tanulónak van bérlete a megyeszékhelyi Gárdonyi Géza Színházba, szervezett keretekben látogatják az előadásokat.
 
Az iskolából minden végzőst felvettek - Kulturális rendezvények, versenyek, táborok Ebben az évben már a kilencedik alkalommal rendezték meg Kompolton a megyei alsó tagozatos diákok matematika versenyét. Bata Dénes két iskolást külön is kiemelt: a hetedik osztályos Krisztián Dávid a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen megyei első helyezett lett, az országos döntőben pedig tizennegyedikként végzett. A harmadik osztályos Szabadkai Vanda a kistérségi prózamondó- illetve helyesírási versenyeken sorozatosan első helyezéseket ért el.
Ami a továbbtanulást illeti, a negyvennégy végzős, nyolcadikos diákból mindenkit felvettek, többségüket az elsőként megjelölt középfokú intézménybe. 2008. szeptemberében Kompolton negyvenkettő, Nagyúton, az összevont alsó tagozatban nyolc első osztályos kisdiák kezdi meg tanulmányait.
Mint megtudtuk, az idén vezették be magyarból és matematikából a felső tagozaton a képességek szerinti csoportbontást. Az alsó tagozatban korábban két éven keresztül működött iskolaotthonos foglalkozást pedig szeretnék visszaállítani. Ez a kötetlen, a napközire emlékeztető szolgáltatás anyagi okok miatt szünetelt, de nagy az igény rá. A szakirányú vizsgálatok tapasztalatai egyébként azt mutatják, hogy az iskolában példaértékű a sajátos nevelési igényű tanulók – körülbelül negyven ilyen gyermek van – oktatása. A szülők számára rendszeresen szerveznek nyílt napokat.
Az igazgató tájékoztatása szerint több pályázatot is benyújtottak: az eszközbeszerzés támogatását remélik a Heves Megyei Közoktatási Közalapítványtól, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez informatikai fejlesztési tervekkel, a szaktárcához a tardosi erdei iskolai táboroztatás ügyének felkarolása érdekében fordultak segítségért. A Kompolti Gyermekekért Alapítvány nemrégiben Sástóra szervezett nagyszabású jutalomkirándulást. Az alapítvány a diákok nyári, balatoni táboroztatását is támogatja, anyagilag segít szemléltető eszközök, szótárak, kézikönyvek beszerzésében, jótékonysági bálokat rendez. De komoly hozadéka van annak is, hogy a községbeli szülők általában az iskola javára ajánlják fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát. A környező vállalkozások szintén segítőkészek.

Kompolton idén 41 diák fejezte be általános iskolai tanulmányait. Valamennyien egy-egy középfokú intézményben folytatják tanulmányaikat szeptembertől.
Tízen  gimnáziumban, tizenketten szakközépiskolában és tizenkilencen szakiskolában tanulnak tovább.

 
< Előző   Következő >

 
 
© 2018 www.kompolt.hu
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver
IT-Nav Hungary :: Online marketing :: Webdesign :: Honlap fejlesztés :: Webáruház készítés :: Tárhely :: Domain név bejegyzés :: SharePoint