A Kompolt - Nagyút Gyermek és Szociális Étkezde dolgozói,3+1 fős csapata részt vett egy országos szakácsversenyen, ami a közétkeztetést népszerűsíti.
Mindösszesen 550 Ft nyersanyag költség állt a versenyzők rendelkezésére a 3 fogásos ételsor elkészítéséhez.
Voltak kötelező alapanyagok, mint a méz és a lecsó, amit bele kellett építeni a menü sorba, illetve tiltott alapanyagok, mint a mesterséges ízfokozók és adalék anyagok.
Feltétel volt, hogy a csapatban legyen egy 35 év alatti versenyző is.
(A versenyben a csapat az erős középmezőnyben végzett, mindössze 3 ponttal maradt el heves megye legjobb csapatától.)
A verseny témája nyári ételek a hagyomány és megújulás jegyében volt.
A csapatnak sikerült a hagyományos íz világot idéznie.
Mentorunk a versenyre Stiller Tamás volt, aki szerint a csapat szívvel főz, és jövőre is segíti kis csapatunkat. Az Étkezde első versenyén vett részt.
A szakmai zsűriben helyt kapott Bernáth József, Zoltai Anna és mentor séfünk is.
Menünk:
Zöldborsó krémleves+sült bacon gyűrű,
Csirkemájas szalvéta tallér kolbászos lecsóval
Csokoládés muffin mézes barack öntettel)
A csapat tagjai: Csató Zsolt szakács
Szabó Ilona szakács
Ács Veronika Élelmezésvezető