Iparterület kialakítása Kompolton

TOP

Iparterület kialakítása Kompolton - TOP-1.1.1-16-HE1-2019-00009

Iparterület kialakítása Kompolton

 

Kompolt Községi Önkormányzat közel 800 millió Ft vissza nem térintendő támogatásban részesült a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Ipari parkok, iparterületek fejlesztése tárgyú támogatási felhívás keretében.

A projekt főbb adatai:

Kedvezményezett neve: Kompolt Községi Önkormányzat

Projekt címe: Iparterület kialakítása Kompolton

A szerződött támogatás összege: 808 429 590 Ft

Támogatás intenzitása: 100 %

A projekt megvalósításának kezdete: 2020.08.01.

A projekt várható befejezése: 2022.10.31.

Projekt azonosító száma: TOP-1.1.1-16-HE1-2019-00009

A projekt tartalmának bemutatása:

Az Önkormányzat, Heves megye gazdaságfejlesztési elképzeléseivel összhangban kiemelt feladataként határozta meg a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztését, hogy a munkahelyteremtés és szerkezetátalakítás által növelje a térség gazdasági esélyét.

A projekt keretében az önkormányzat iparterület kialakítását tervezi, melynek alapvető célja a térség tőkevonzó képességének javítása, továbbá a foglalkoztatás növelésén keresztül a fizetőképes kereslet bővítése, mely multiplikatív módon segíti elő a társadalmi és gazdasági fejlődést.

A zöldmezős beruházásnak helyet adó 1360-as és 1361-es hrsz-ú ingatlanok infrastrukturális fejlesztésén túl egy, a későbbiekben bérbeadás útján hasznosításra kerülő, ipari épület, csarnok is létesül. A tervezett 1200 m2-es csarnoképület földszintjén kialakított tér alapvetően a leendő, telepítendő technológia igényeinek megfelelő diszponibilis belső területből áll, az e tér igényeihez kalkulálható személyzeti és szociális területek biztosítása mellett. A csarnok kialakításánál figyelembevételre kerül, a lehető legsokoldalúbb használhatóság, a majdani betelepülő minél szélesebb igényei kielégítése érdekében, ez magában foglalja a megfelelően kialakított ipari padlót és az épület hő- és hangszigeteléséről gondoskodó homlokzatot is.

A csarnok mellett egy szintén 1200 m2 -es tároló terület létesül, amely főként alapanyagok, félkész- és késztermékek tárolására, valamint rakodására szolgál majd. A csarnok mellett az ott dolgozók számára kialakított személygépjármű parkoló kerül kialakításra, szabályozott darabszámban.