Közösségi park kialakítása Kompolton

 

 

Közösségi park kialakítása Kompolton

 

 

 

Kompolt Községi Önkormányzat közel 89 millió Ft vissza nem térintendő támogatásban részesült a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett Élhető települések tárgyú támogatási felhívás keretében.

 

A projekt főbb adatai:

 

A projekt kódja: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-HE1-2022-00052

 

A projekt címe: Közösségi park kialakítása Kompolton

 

A támogatás összege: 88 872 060 forint

 

Támogatás intenzitása: 100 %

 

A projekt megvalósításának kezdete: 2023.01.01.

 

A projekt várható befejezése: 2025.12.31.

 

A projekt tartalma:

 

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló beruházás során kialakításra kerülő közösségi park központi eleme egy kör alakú „díszkert”, közepén egy szökőkúttal, melynek fő megközelítése a meglévő sétányokat összekötő íves sétányon lehetséges. A terület déli részén található parkolóval párhuzamosan pollerek elhelyezésével forgalomtól elzárt gyalogos zóna terveztt, ezáltal a gyalogos közlekedés biztonságosabbá tehető. A terület délkeleti részén található bolt előtt meglévő árok bővítésével gyepes szikkasztó kerül kialakításra, amely szerepe a felszíni vizek helyben történő elszivárogtatása. A park kapcsolódik az itt található buszmegállóhoz is.

 

A tervezés során figyelembe vételre kerül a meglévő fák megtartása, valamint az újabb fásszárú növények elhelyezésénél a meglévő közművek nyomvonala. A terület nyugati felén, a kápolnai út mentén kerül kialakításra egy fasor. A területen kialakítandó újabb gyalogos felületek, illetve a meglévők mentén utcai padok, szemetesek, virágdézsák kerülne telepítésre. A terület északnyugati szélén, a hivatal épületének előterében óriásbetűk kerülnek kihelyezésre, melyek attraktív utcabútorként funkcionálnak, rá lehet ülni, ré lehet mászni.

 

A terület közvilágítási elemi szintén megújításra kerülnek, a hagyományos világítótestekkel felszerelt kandeláberek, napelemes megtáplálásúakra kerülnek lecserélésre, melyekben modern, LED-es fényforrások biztosítják a terület megvilágítását.

 

A fent leírtak szerint park kialakításával a projekt során az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás céljából épített, illetve felújított zöldinfrastruktúra területe mintegy 2000 m2.